avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contributii pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contributii pfa

Buna ziua , as dori o lamurire daca ma poate ajuta cineva . Lucrez cu contract de munca (8 ore) la o societate dar am si un pfa cu care pe baza unei conventii cilvile lucrez pentru o societate de intermediere credite care din venitul obtinut imi retine doar impozitul pe venit de16% . In acest caz pentru veniturile obtine prin aceasta conevntie civila care nu au cararcter regulat si nu sunt f mari , reprezinta un comision din creditele contractate si nu au depasit 300 lei/ luna pana in prezent , mai datorez alte contributii la stat (cas, somaj si sanatate)?. Daca da cui revine obligatia declararii si platii acestora, mie ca pfa sau societatii cu care am incheiat conventia ciivila si care sun procentele datorare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 12:37, 12 Februarie 2011
Daca veniturile au fost realizate in calitate de PFA mai datorati contributie sanatate 5,5% din venituri, declaratia de asigurare se depune la Casa de sanatate si suma datorata de vireaza de catre PFA.
Conventia civila se incheie de care o persoana fizica si conform OUG nr 82/2010 platitorul de venit calculeaza, declara si vireaza CAS individual 10,5% si contributie somaj 0,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)
Cas ion minca ion minca Am o conventie civila si beneficiarul sustine ca trebuie sa platesc CAS. Sint pensionar si consider ca nu mai este cazul sa platesc. Care este ... (vezi toată discuția)
Ca persoana fizica pot presta servicii ? silvianicoleta silvianicoleta Nu am timpul necesar pentru a infiinta PFA. Vreau sa stiu daca pot presta servicii pentru o firma pe baza unui contract. Serviciile sunt reprezentate de ... (vezi toată discuția)