avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scoatere de la intretinere a fostului sot
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scoatere de la intretinere a fostului sot

1. Am divortat in 1997.
2. In 1998 s-a departajat si folosinta locuintei. Eu plus copilul 2 camere, fostul sot o camera.
3. Din anul 1998 fostul sot a parasit locuinta si s-a recasatorit, nemailocuind la adresa, fiind si evacuat din spatiu de catre ICRAL, in anul 2002.
4. Cu toate acestea si in prezent este trecut prezent pe listele de intretinere la mine in apartament.
4. Din anul 2000 am depus la asociatia de locatari/proprietari mai multe solicitari de scoatere de la cotele de intretinere a acestuia, ramase fara raspuns.
5. Ultima solicitare am depus-o anul trecut in noiembrie, in atentia comitetului executiv si a presedintei ( care este fost administratora ), dar din nou fara succes.
6. Exista un proces civil in curs de desfasurare ( urmeaza sa declar recurs ) cu sentinta pronuntata pe fond, in care instanta a dispus respingerea actiunii asociatiei in ceea ce il priveste pe fostul meu sot, intrucat nu are titlu si nu a locuit la adresa de peste 14 ani.
7. Cu toate acestea situatia continua, fiind trecut la cotele de intretinere.
8. Am si o hartie de la politie, din anul 2003 in care se scrie ca in urma verificarilor efectuate s-a constatat ca acesta a locuit din anul 1998 in alt sector, fapt confirmat si de administratorul imobilului in care locuieste. Am depus hartia aceasta peste tot dar nu a fost luata in considerare.

1.Ce mai pot sa fac sa inceteze acest abuz ?

2.Pot depune o plangere penala impotriva fostei administratore, si a comitetului executiv pt abuz in serviciu ? Ce alte infractiuni mai pot invoca ?

3. Pot depune plangere penala impotriva administratorei si fostului sot pt tulburarea folosintei locuintei ?
Plangere penala la politie pentru abuz in serviciu si solicitari de despagubire materiala.
Krissia a scris:

6. Exista un proces civil in curs de desfasurare ( urmeaza sa declar recurs ) cu sentinta pronuntata pe fond, in care instanta a dispus respingerea actiunii asociatiei in ceea ce il priveste pe fostul meu sot, intrucat nu are titlu si nu a locuit la adresa de peste 14 ani.
7. Cu toate acestea situatia continua, fiind trecut la cotele de intretinere.

Exista vreo legatura intre proces si trecerea sotului la intretinere?
Care este obiectul procesului? Spuneti ca este in curs de desfasurare dar ca aveti o hotarare si o sa faceti recurs. Ce a solicitat asociatia iar instanta a respins?
1. Da este o legatura. Dupa ce l-a trecut atata timp la cotele de intretinere a avut tupeul sa il mai dea si in judecata.
2. Obiestul procesului este "pretentii" - recuperare cote intretinere si "reziliere contract plus evacuare"
3. S-a pronuntat instanta
4. Trebuie sa declar recurs
5. Asociatia a solicitat atat pt mine cat si pt fostul sot:

a) recuperare cote de intretinere de la mine si de la fostul sot ( apt e defalcat in A si B). Mentiune, solicita cote platite de mine deja.

b) reziliere contract inchiriere cu ICRAL pt ambii - afirmand ca locuiesc fara titlu

c) evacuarea noastra din apartament - nu avem titlu

Nota :
Cote intretinere :
1.Eu am achitat cotele de intretinere, dar ea vrea sa-si recupereze penalizarile calculate ilegal
2. Fostul sot daca nu a mai locuit la adresa, ce sa achite ? I-am facut cereri pt scoaterea lui dar degeaba...

Reziliere :
1. contractul meu a expirat in 2004 dar de atunci am achitat chiria in avans iar ICRAL a acceptat, contractul fiind astfel prelungit prin tacita relocatiune
2. fostul sot nu mai are contract

Evacuare :

1. La mine nu era cazul
2. La fostul sot ce sa mai evacueze ? ca e deja evacuat din 2002 in baza unei hotarari judecatoresti

INSTANTA :

1. Desi am depus la dosar copii ale chitantelor prin care am efectuat platile prin mandat postal in contul asociatiei, nu a tinut cont de ele, iar in sentinta a scris ca nu am depus la dosar chitante. A admis cererea si ma obliga iar la plata sumelor

2. Pt fostul sot, a respins cererea pt plata cotelor de intretinere ca neintemeiata

3. Ref reziliere si evacuare, reclamanta a renuntat ulterior la judecarea capetelor de cerere iar instanta a luat act

Am avut si o cerere de recuzare a expertului contabil. La termenul la care trebuia judecata cererea, mi-a fost respinsa, expertul nu a fost prezent, s-au discutat si obiectiunile, mi-au fost respinse, s-au discutat si alte documente, iar instanta in mod ilegal, a ramas in pronuntare......A incalcat procedura civila cu bocancii....

Am depus memoriu la presedinta judecatoriei, nu a ajuns la ea, nu am primit raspuns
Asa cum ati depus memoriu, soliciati o audienta la presedintele judecatoriei.
Incercati si o consultanta de specialitate, un avocat.
O simpla cerere catre presedinte daca intreadevar nu sta acolo.In caz contrar plan gere penala la politie.Presedintele este platit sa va reprezinta interesele d. stre.

Alte discuții în legătură

Fostul sot mai are dreptul la camera dupa 14 ani ? Krissia . Krissia . 1.Am divortat in 1997. In 1998 divortul s-a definitivat in cadrul aceluias proces si cu incredintarea minorului catre mine, plus departajarea folosintei ... (vezi toată discuția)
Abuzul unei administratore.il trece prezent in apartament pe fostul meu sot desi suntem divortati de 9 ani si nu mai locuieste la adresa. Krissia . Krissia . :-/ Am si eu o problema. Sunt divortata de 9 ani. Dupa divort, locuinta de ICRAL compusa din 3 camere s-a departajat dupa cum urmeaza.Eu 2 camere si fostul sot ... (vezi toată discuția)
Problema cu asociatia de locatari (hotarare judecatoreasca de evacuare) byu byu buna, iata speta in cauza: in baza unei procuri de administrare primita de la proprietarul imobilului in care locuieste, reprezentantul acestuia (ruda de ... (vezi toată discuția)