avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit profit/microintreprindere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit profit/microintreprindere

In 2002-2003 societatea a platit eronat in contul de impozit pe profit sumele datorate ca impozit microintreprindere. IN 2005 cand am vazut eroarea intr-o fisa fiscala s-a facut cerea de compensare. Aceasta s-a facut insa ni se solicita penalitati de intarziere si dobanzi.
In urma adresei facute la Administratia Financiara ni s-a comunicat ca in conformitate cu OG 92/2003 articolul 114 alin. 4 si 6 doarece cererea s-a facut la mai mult de un an de la data platilor "acestea nu pot fi considerate valabile la momentul efectuarii lor".
Cum insa nu am aflat de problema decat in 2005, cand am si facut cererea, este clar ca nu puteam sa ma incadrez in termenul de un an. In contabilitate contul este acelasi deci nu aveam cum sa ne dam seama de eroare.
Banii au stat tot acest timp in conturile Administratiei Financiare ca plati nesolicitate (sau ceva de genul acesta).
In practica cred ca sau incurcat doar niste statistici.

Exista vreo posibilitate de a scapa de plata penalitatilor si dobanzilor la niste bani care s-au aflat tot timpul la cel ce trebuia sa ii detina si care mai mult ca sigur i-a folosit in acelasi scop ?
Cel mai recent răspuns: CRACIUN AMALIA DANIELA , Consultant fiscal 08:43, 17 Iunie 2009
ghola a scris:

Deci obligatoriu platesti dobanzi si penalitati.
Atentie Ai primit decizie de impunere ptr. acestea??/
Art. 85 - Acte administrative fiscale asimilate deciziilor de impunereSunt asimilate deciziilor de impunere şi următoarele acte administrative fiscale: ; c) deciziile referitoare la obligaţiile de plată accesorii;
aceasta poate fi atacata.
si in conformitate cu Art. 114 4) Dobânzile şi penalităţile de întârziere se stabilesc prin decizii întocmite în condiţiile aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice, cu excepţia situaţiei prevăzute la art.137 alin. (6).

Din cate tin eu minte nu am primt decat o instiintare legata de datorii in fisa fiscala si apoi in urma cererilor facute de raspunsuri la cereri.
Penalitatile si dobanzile sunt trecute in fisa fiscala. Nu tin minte de nici o decizie de impunere.
Am vazut ca sumele se regleaza prin retinere din platile efectuate.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2008
ged, utilizator
Nu recunoasteti o suma ca fiind de plata daca nu aveti document emis de ANAF
Puteti face contestatie pentru dobanzi si penaliati invocati Art. 114 4) Dobânzile şi penalităţile de întârziere se stabilesc prin decizii întocmite în condiţiile aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice.
.
Buna ziua!!!
Trebuie sa va spun ca eu nu m-am confruntat niciodata cu un control de la garda dar, ieri am primit o invitatie care spune: "conform art.49 si 143 din OG 92/2003, va rugam sa va prezentati (nu spune cand) cu urmatoarele documente:
- declaratie privind conturile bancare si sediile subunitatilor si copie dupa extrasul de cont;
- ultima balanta de verificare;
- lista mijloacelor fixe si copii ale actelor de dobandire;
- lista clientilor si adresa sediului acestora;
- ordinele de plata si copii ale acestora privind impozitele si taxele achitate.
Precizam ca potrivit dispoz. art. 4 din legea nr.241/2005 ptr. prevenirea si combaterea evaziunii fiscale constituie infractiune refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale si bunurile din patrimoniu, in scopul impiedicarii verificarilor financiare si fiscale."

Am intrebat si eu in stanga si in dreapta dar nimeni nu stie ce inseamna. si de ce nu imi spune data cand sa ma prezint?
Va rog frumos ma puteti lamuri? sunt in sectorul 4 si zice sa merg in str. sos. berceni nr. 104, bloc ICPET, etaj 2 camera 3. nici nu stiu unde este. nu am avut cine stie ce activitate, mai mult am stat pe loc, acum, de o luna am inceput ceva sa vad daca merge.

Va rog mult spuneti-mi ce inseamna asta ca tare mi-e frica. bineinteles ca nu sunt cu taxele la zi.
Multumesc mult de tot
Cu tot respectul,
Maria
da,recunoasteti ca fost o eroare pe care ati remediato dumneavoastra.Am intilnit,in experienta mea,ca sumele inscrise in decontul de tva sa fie preluate in 2005 gresit de administratie.La verificare, pe baza decontului s-a facut adresa prin care s-a solicitat repunerea sumelor din decont.Asta dupa un an de zile.Dupa inca un an( doi in total si suma era in jur de 20.000 lei (noi)ca tva de rambursat), societatea,care dupa evidenta avea de incasat peste acesta suma,se trezeste cu somatie pentru tva de plata.Iarasi confruntari,iarasi decontul respectiv nu a fost regularizat in baza adresei depuse la administratie.O alta adresa .si.........societatea a achitat peste 2.500 lei (noi)dobanzi.
CALCULATORUL nu permite inregistrarea retroactiva si face calcule EXACTE dupa data inregistrarii indiferent a cui este vina .
CONCLUZIE;pana la urma veti achita dobanzile...........:))
mt maria 3000
Aveti pe cineva la care nu ati achiat o datorie?
E posibil sa va fi facut o reclamatie si vor sa se convinga daca ati facut cu intentie sau din lipsa de disponibil.
Pe de alta parte sunt foarte multe motive.
In general GP nu face analiza decat la sesizari_documente false, documente intentionat neinregistrate........... daca ati fi putin mai explicit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!#-o
In ceea ce priveste taxele, daca au fost declarate si nu au luat masuri pana acum pot sa va calculeze dobanzi si sa depuna titlu executoriu., dar cei de la finante ce au facut????????:">

Alte discuții în legătură

Compensare impozite ged ged Am o situatie la o administratie financiara cu o plata eronata de impozit. In speta, in 2002 desi firma era inregistrata ca microintreprindere am platit ... (vezi toată discuția)
Og 30/31.08.2011 tatiana_galati tatiana_galati Buna ziua, As dori sa stiu daca o societate cu activitate suspendata, a carei fisa pe platitor indica o singura suma de plata, si anume, pentru \"Dobanzi si ... (vezi toată discuția)