avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere minori

buna ziua.ma numesc mirela si am 16 ani iar prietenul meu are 20 ani.am intretinut relatii sexuale cu acordul meu si este posibil sa fi ramas insarcinata.parintii mei nu sunt de acord cu el.eu as vrea sa pastrez copilul si sa ma mut la el .daca parintii mei ar veni cu politia mar putea lua de acolo sau lui ce iar putea face?va rog ajutati ma.multumesc anticipat:D
Buna ziua,
In Romania fetele care au implinit varsta de 16 ani se pot casatori, deci aveti toate drepturile conferite de lege.
Nu aveti motive sa aveti probleme,este dorinta dvs,este adevarat ,destul de prematura,gandindu-ne la varsta dvs si la viitorul dvs,dar alegerea va apartine.
Sfat : ia un bilet de la medicul de familie prin care reiese ca poti sa intretii relatii si sa ai copii dupa care te casatoresti .... prematur , dar asta e ... altfel intra la apa prietenul tau ...
Nu e atat de usor sa te casatoresti la 16 ani.
Codul Familiei
1. Articolul 4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„Art. 4. — Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani.

Pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul. Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti.”
Are dreptul de a naste copilul fara probleme.
Nu cred ca s-a incalcat legea penala.

Alte discuții în legătură

Casatoria 15 ani egozenovie egozenovie am 15 ani impliniti si vreau sa ma casatoresc....de ce documente mai am nevoie in fara de acordul parintilor (vezi toată discuția)
Varsta pentru casatorie alin241 alin241 am o prietena de 16 ani eu am 27 ani ma pot casatori cu ea? (vezi toată discuția)
Vreau sa ma casatoresc, sunt minora arina.dan arina.dan Buna seara. Am 15 ani, sunt cu un baiat (20 ani) de 1 an, vreau sa ma casatoresc cu el, parintii mei sunt divortati, sunt in custodia mamei impreuna cu sora ... (vezi toată discuția)