avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere minori

buna ziua.ma numesc mirela si am 16 ani iar prietenul meu are 20 ani.am intretinut relatii sexuale cu acordul meu si este posibil sa fi ramas insarcinata.parintii mei nu sunt de acord cu el.eu as vrea sa pastrez copilul si sa ma mut la el .daca parintii mei ar veni cu politia mar putea lua de acolo sau lui ce iar putea face?va rog ajutati ma.multumesc anticipat:D
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Are dreptul de a naste copilul fara probleme.
Nu cred ca s-a incalcat legea penala.

Dl.avocat Lascoschi are perfecta dreptate ,cu precizarea ca daca se obtine si respectiva constatare medicala,nu ar fi probleme
Raspunderea penala ar putea fi atrasa numai daca actele sexuale s-au consumat mai inainte de varsta de 15 ani si vor exista probe certe in acest sens.
Insa, prin casatorie situatia se va rezolva.
deci prietenul meu nu poate patii nimic chiar daca parintii mei depun o plangere la politi ?
In porincipiu,nu,dar este bine sa incercati amandoi sa discutati cu ei,"cu cartile de masa" pentru a va scuti de alergatura si de tracasare inutila.
Parintii tai nu au ce plangere sa depuna deoarece prietenul tau nu a savarsit nicio infractiune, actul sexual fiind consimtit de tine. Exista infractiune numai in cazul in care ati avut contact sexual inainte sa fi implinit tu varsta de 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria 15 ani egozenovie egozenovie am 15 ani impliniti si vreau sa ma casatoresc....de ce documente mai am nevoie in fara de acordul parintilor (vezi toată discuția)
Varsta pentru casatorie alin241 alin241 am o prietena de 16 ani eu am 27 ani ma pot casatori cu ea? (vezi toată discuția)
Vreau sa ma casatoresc, sunt minora arina.dan arina.dan Buna seara. Am 15 ani, sunt cu un baiat (20 ani) de 1 an, vreau sa ma casatoresc cu el, parintii mei sunt divortati, sunt in custodia mamei impreuna cu sora ... (vezi toată discuția)