avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Incident de plata-inregistrat corect in CIP?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Incident de plata-inregistrat corect in CIP?

Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este asociat unic sotul meu
-Firma a dat un BO in alb.Clientul cu care am mai lucrat a completat contul de banca din VOLKSBANK Bucuresti nestiind ca l-am inchis de 2 ani si am deschis altul in VOLKSBANK RESITA.BO ajuns acolo a fost trimis la SUCURSALA RESITA unde a fost platit.Acum, dupa un an constatam cu stupoare ca suntem inregistrati in CIP cu incident de plata fapt ce ne dezavantajeaza mult in ce priv seriozitatea intrucat lucram mai mult cu BO.Considerati ca este corect ca un BO solicitat spre incasare inbtr-un cont care nu mai exista de 2 ani poate fi considerat incident cu toate ca a fost achitat la sosire in c ontul corect.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: koddi , utilizator 06:18, 21 Mai 2008
Banca are posibilitatea conform normelor să solicite radierea din CIP, respectiv din FNBO a înregistrării. Daca refuza, o puteţi acţiona in instanţa si instanţa va dispune radierea. Luaţi legatura cu un avocat specializat in drept bancar întrucât acţiunea deşi pare simplă este destul de complexă pentru că va trebui să chemaţi în judecată şi BNR-ul. Pentru lămuriri prealabile puteţi să intraţi pe site-ul BNR de unde aflaţi toate informaţiile referitoare la CIP şi FNBO, CRB, etc, precum şi normele bancare aplicabile. Incidentul este minor daca este la BO, dar vă va crea neplăceri pe viitor. Este important de ştiut cum s-a achitat suma: prin decontarea BO-ul din altă sucursala a băncii sau prin alt instrument de plată.
din cate stiu radierea se face in baza unei hotarari judecatoresti...
aba812001 a scris:

din cate stiu radierea se face in baza unei hotarari judecatoresti...


Exact=D>
Este o procedura speciala
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2008
Darius Bobic, Avocat
as avea si eu o problema
cum se poate declara pierduta o fila cec? am eliberat fila unei firme cu care urma sa colaboram, nu are trecute pe ea suma,data,beneficiar (este in alb) si firma respectiva ne tot ameninta ce introduce fila (exista unele neintelegeri mai vechi rezultate in urma colaborarii noastre intre alte firme) dar nu are nimic (factura catre noi), eu vreau sa o declar pierduta. cum fac?
Adresati-va bancii la care aveti deschis contul mentionat pe fila CEC emisa pentru a declara pierdut CEC-ul

Alte discuții în legătură

B.o. refuzat - solutii magyari magyari Am un debitor cu care am negociat mai bine de o luna, insa cu etapa amiabila nu am ajuns nicaieri. La un moment dat mi-a spus ca imi achita o suma daca vreau ( ... (vezi toată discuția)
Cec in alb suciu_diana suciu_diana Se poate emite un CEC in alb daca nu exista disponibil in banca?...avand in vedere ca nu este o suma specificata pe instrument. (vezi toată discuția)
Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)