Am două nelămuriri.
1. În colaborare cu doi colegi, vrem să iniţiem un proiect în cadrul Universităţii Bucureşti. Care nu înregistrăm proiectul la Osim, există şansa să ne fie furat? Ce alte măsuri de prevenţie putem lua în afara Osim?
2. Care sunt etapele constituirii grupului informal? Nu avem momentan resurse pecuniare pentru a ne infiinta ca Ong sau asociatie. Cautam cea mai rentabila si sigura varianta. Bineinteles si care nu implica mari eforturi financiare.
Ideile nu se pot inregistra la OSIM, iar brevetele de inventie privesc doar acele inventii cu aplicatii industriale / economice. Ce puteti proteja la OSIM sunt numele si sigla (marca), sau modelele de unelte folosite.
In legatura cu grupul informal, daca mergeti pe drepturile de autori ale operei (exprimarea ideii, nu ideea insasi), drepturile de autor sunt detinute impreuna de toti creatorii. Ar fi bine de evidentiat in scris contributia fiecaruia totusi.
In general, cu exceptia brevetelor, nu puteti proteja o idee si in niciun caz o idee stiintifico-academica (presupun asta din moment ce vorbiti de UB). Despre ce este vorba?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Idee joc online
brandon5
Buna ziua.
Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international.
Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Înregistrare idee
dragosiv
Am o idee in cap care este legata de domeniul online si in acest moment aceasta idee nu este folosita de nimeni in Romania. As dori sa stiu daca pot inregistra ... (vezi toată discuția)