avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru dupa concediu din cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru dupa concediu din cresterea copilului

Buna ziua,

Am o fetita de 1 ani si 5 luni si am facut cerere de reintoarcere la servici cu data de 01 Martie si intra sotul in continuare in concediu pentru cresterea copilului, ca urmare a acestui fapt cei de la servici mi-au spus ca nu imi pot aproba programul de lucru de 6 ore, datorita faptului ca este sotul in cresterea copilului, este legal sa-mi impuna asa ceva? si daca nu ce articol sta la baza?

Multumesc anticipat,

Valentina.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 26 Iulie 2011
In OUG nr.96/2003 nu se face nicio referire la revenirea din CCC , insa fiind salariata atunci poate beneficia de prevederile art.17 citat mai sus.
Buna ziua,
S-a modificat ceva in privinta programului de lucru al salariatei (fara reducere salariala) care se intoarce inainte ca bebelusul sa implineasca un an?
Am citit ca se acorda un supliment lunar, dar nu stiu daca s-a reintrodus si posibilitatea micsorarii timpului de lucru.
Daca exista aceasta posibilitate ea se aplica pana la varsta de 1 an sau pana la 2 ani?
Multumesc anticipat
1. Persoana aflata in CCC si care se intoarce la locul de munca inainte de implinirea varstei de 2 ani beneficiaza un stimulent de insertie .... situatie aplicabila persoanelor ai caror copii s-au nascut inainte de 01.01.2011.

2. Persoanele care se reintorc la serviciu inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. .... situatie aplicabila persoanelor ai caror copii s-au nascut incepand cu 01.01.2011, inclusiv.

3. Art. 17 din OUG nr.96/2003 :
(1)Angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, în cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de câte o ora fiecare, pâna la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-întors de la locul în care se gaseste copilul.
(2)La cererea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore zilnic.
(3)Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ în timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale si sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4)În cazul în care angajatorul asigura în cadrul unitatii încaperi speciale pentru alaptat, acestea vor îndeplini conditiile de igiena corespunzatoare normelor sanitare în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia maternitatii la locul de munca ioanamitrea ioanamitrea Au dreptul mamele care alapteaza la un program redus pana implineste copilul varsta de 2 ani? Daca da, in ce conditii? OUG 96/2003 art 17 e actualizata? ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la serviciu dupa 1 an de concediu de crestere a copilului carmen f carmen f Buna ziua, In mai ma voi intoarce la serviciu, dupa terminarea unui an de CCC cf OUG 111/2010. Beneficiez de program redus de 6 ore (pt alaptat) pana va face ... (vezi toată discuția)
Program 6 ore mame Gabriellate Gabriellate Ma voi intoarce la munca inainte de implinirea a 2 ani a copilului. Pot beneficia demprogram redus de 6 ore? Daca da, pe ce baza legala si in ce conditii? (vezi toată discuția)