avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie militar angajat pe baza de contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie militar angajat pe baza de contract

Sotul meu a fost angajat in cadrul ministerului de interne ca militar ABC grupa I, timp de 8 ani .Din anul 2000 este trecut in corpul subofiterilor.As vrea sa stiu daca perioada de 8 ani in care a activat ca militar ABC este considerata ca si vechime la pensia militara (pentru a indeplini conditiile de a iesi la pensie militara stiu ca are nevoie de 15 ani vechime in armata)
Cel mai recent răspuns: dan_emar , utilizator 17:06, 26 Iulie 2008
Vechimea în serviciu care se ia în considerare la stabilirea pensiei este perioada în care o persoană s-a aflat în una dintre următoarele situaţii:
a) a avut calitatea de cadru militar în activitate;
b) a îndeplinit serviciul militar ca militar în termen, militar cu termen redus, elev sau student al unei instituţii militare de învăţământ pentru formarea cadrelor militare;
c) a fost concentrată sau mobilizată ca rezervist;
d) a fost în captivitate.
Dovada privind vechimea în serviciul militar şi celelalte elemente necesare în vederea stabilirii pensiei se face cu fişa de pensie întocmită pe baza datelor din fişa matricolă sau din alte documente legale.
Deci daca a avut calitatea de cadru militar in activitate aceasta perioada poate fi considerata vechime in serviciu.
Va multumesc pentru raspuns.Asa cum v-am spus in prima interventie a fost militar angajat pe baza de contract cu grupa I (exact asa este scris in cartea de munca),a avut drepturi si indatoriri egale cu ale oricarui militar;de aceea nu mi se parea normal ca acesti 8 ani sa nu fie considerati ca vechime cadrul militar.Oricum cei de la RU i-au spus ca nu sunt considerati ani de vechime in armata,si noi dorim sa aducem actele necesare pentru a dovedi contrariul.
Eu ma aflu in aceeasi situatie cu sotul doamnei si va rog,daca se poate ,sa explicati un pic pe intelesul nostru ....cum este posibil ca activitatea de militar in termen sa fie considerata vechime in munca,ca militar, si cea de militar angajat pe baza de contract nu!.. Daca nu am am avut calitatea de cadru militar(stiindu-se ca noi am instruit militarii in termen si am executat servicii si misiuni chiar si in afara tarii)atunci noi ce am fost ? Cu stima un fost m.a.c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara anticipata Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) concediu medical avut in ultimul an de la data iesiri la pensie se ia in calcul la vechime ? stagiu militar se ia in calcul la pensie daca am avut ... (vezi toată discuția)
Legea 223/2015 art 19 - aplicare stefannicola stefannicola 12,5 ani in MAPN ( studii militare - 5 ani , 7 ani ,6 luni, 10 zile unitate operativa - grupa 1 de munca. As dori detalii de aplicare a acestei legi pentru ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca enacheflorinconstantin enacheflorinconstantin Ce reprezinta \\"vechimea efectiva\\" si \\"vechimea in munca\\" in contextul legii pensiilor de serviciu in cazul militarilor, politistilor, functionarilor ... (vezi toată discuția)