avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

Buna ziua.am 35 de ani casatorita ,2 copii:16 respectiv 3 ani Am si eu o mare problema in casnicie:sotul meu a luat viciul bauturii, de vreo 2-3 ani ma tot chinui sa-l conving sa se lase, dar in zadar, ii spun ca voi divorta dar probabil nu ma crede, in fine..... renunta cateva zile apoi iar incepe sa bea nu ma mai inteleg cu el..........din acest motiv mi s-a declansat anxietatea de care nu mai scap,simt ca nu mai rezist , as vrea sa divortez dar poate inca nu am curajul necesar. poate ca nu stiu ce beneficii as avea:copii, casa....... si cam cat este pensia alimentara pt. 2 copii, cat ajunge divortul si se procedeaza. VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: ContSters78587 , utilizator 18:13, 13 Februarie 2011
Dvs,trebuie sa stiti cel mai bine,in functie de situatia exiustenta,daca vreti sau nu sa divortati.
Este numai hotararea dvs.
Divortul nu se introduce pentru "beneficii",beneficiile la care va referiti "se acorda" de catre instanta pe baza de probatorii (acte,inmterogatoriu pe incredintare,martori si ancheta sociala)
Instanta urmeaza sa se pronunte asupraculpei in desfacerea casatoriei,asupra incredintarii minorilor si asupra pensiei de intretinere,numai in urma administrarii de catre dvs a acestor probatorii.
Daca dvs. considerari ca relatiile de casatorie dintre dvs. so sot sunt grav si iremediabil destramate solicitati instantei sa pronunte divortul .Inj ce priveste incredintarea minorilor, cel mic va va fi incredintat avand in vedere varsta ,iar cel mare va fi intrebat de instanta cu cine doreste sa ramana.Pensia de intretinere se la stabili la 1/3 din venit pentru cei doi copii .Imobilul va va fi atribuit daca il cereti insa trebuie sa-l despagubiti pe sol cu 1/2 din valoare .Daca nu aveti solicittai sa i se atribuie sotului si sa va despaguibeasca el, sau vindeti impreuna si impartiti banii.Nu primiti nici un beneficiu de pe urma divortuilui, dimpotriva partile au de pierdut , la fel si copiii vor suferi.Dv.decideti .
Da......, multumesc pentru mesaj.
Am apelat pe acest forum special deoarece sunt foarte derutata in privinta viitorului meu si a copiilor si intradevar cred ca nu m-am exprimat corect ca daca ar fi numai dupa "beneficii" ar divorta majoritatea femeilor,sunt constienta ca in urma unor investigatii...... procese se va decide rezultatul final.Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters95887 ContSters95887 Buna ziua! Sunt casatorita de 14 ani si am doi copii minori. Vreau sa divortez si v-as ruga sa-mi spuneti pasii pe care ii am de parcurs tinand cont ca nu ... (vezi toată discuția)
Se poate desparti divortul de incredintarea minorului? miss_ra miss_ra Suntem intr-un proces de divort si amandoi dorim divortul. Dar fostul sot s-a razgandit si a facut apel pentru incredintarea copilului. Se poate pronunta ... (vezi toată discuția)
Divort dobos_daniela dobos_daniela Care este procedura ce trebuie urmata pentru un divort avand in vedere urmatoarele: -sunt casatorita de 17 ani am 2 copii, -vreau sa divortez de sotul meu ... (vezi toată discuția)