avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actele de proprietate tinute ascunse de sotul meu si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actele de proprietate tinute ascunse de sotul meu si nu vrea sa mi le arate

Buna ziua!
As dori,daca se poate sa ma lamuriti in cateva probleme pe care le am cu sotul meu
Incep prin a va spune ca de la un timp sotul meu,impreuna cu fiul meu tin ascunse actele de proprietate ale locuintei pe care o detin .Pe contractul de casa sunt trecuta eu si sotul meu cu cote egale.
Si acum vin cu intrebarea
-poate face sotul meu ceva fara acordul meu? ,adica sa-i faca vreun act fiului meu ,un act de intretinere sau altceva?,fara ca eu sa stiu ceva?
Mentionez ca de ceva timp ma tachineaza sa-i dam fiului acte pe casa,ca el este cel mai mic,mai nevoias( dar eu mai am 2 copii-toti copii sunt frati buni ),iar eu am discutii contradictorii de ceva timp,pe motivul -ca nu vreau sa-i dau acte ,pentru ca nu merita-are un comportament si un vocabular fata de mine si de fratii lui,care lasa de dorit
Ce ma sfatuiti sa fac? ca ei sa nu ma mai tachineze si sa ma streseze psihic?
Care ar fii pasii de urmat sa ma pun la adapost sa nu ma trezesc intr-o buna zi in strada?
Inca o intrebare
Eu ,copropietar as putea sa-mi vand jumatatea ? oricui,chiar si unuia dintre copii ?
Imi trebuie acordul sotului?si el sa ramana pe jumatatea lui cu fiul pe care il adora?sau sa faca ce vrea el?
in cazul asta care ar fii pasii de urmat?
Ar trebui sa bag divort?sau sa fac partajul in timpul casniciei?sau pot pur si simplu sa-mi vand partea mea?
Astept un raspuns cat mai concret ,daca se poate
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 19:48, 13 Februarie 2011
In timpul casatoriei nu puteti partaja , ci doar vinde impreuna. Sotul dvs.nu poate face nimic fara consimtamantul dvs. si nici dvs.nu puteti vinde fara acordul lui. Daca nu va mai intelegeti solicittai desfacerea casatoriei si partajarea imobilului in cote egale. O copie a actului de proprietate o puteti obtine de la organul emitent (ICRAL, ICVL, Primarie , sau notariatul prin care ati cumparat .
1. Pentru a evita strezul trebuie sa fiti indiferenta fata de ceea ce fac cei doi. Puteti face aceasta deoarec sotul dvs. nu poate face nici un act de instrainare fara acordul dumneavoastra.
2. Partea dvs o puteti vinde numai dupa impartire fie in urma divortului, fie impartirea in timpul casatoriei.
Sa va mai aduc la cunostinta unele aspecte ,care sunr de fapt cele mai importante
In urma cu aprox 2ani,i-am dat procura sotului sa ma reprezinre peste tot (eu ma deplasez mai greu-merg mai greu in urma unui accident vascular) (dar sunt lucida,am discernamant,sunt in toate facultatile mintale)
Acum va intreb
Ar fi putut sotul sa ii faca act de intretinere fiului pentru amandoi,fara caeu sa am cunostinta?
Si in cazul in care actul sa se fi incheiat,unde ma indrumati sa ma interesez sa vad daca acel act exista? cumva la cartea funciara?sau unde?
In cazul in care actul exista, daca inaintez actele de divort si partaj se va descoperii acel act? si cum sa fac sa anulez procura facuta sotului si a acelui act de intretinere
sotul nu poate vinde casa fara acordul dvs. puteti face o cerere catre biroul de carte funciara unde sa solicitati un extras de carte funciara.
Pentru a putea instraina imobilul(apartamentul), procura trebuia emisa strict in acest scop "X sa ma reprezinte la instrainarea imobilului, sa incaseze pretul, etc"
Daca nu are o astfel de procura, cu acest continut nu poate vinde imobilul.
Puteti revoca orice procura la notarul care a emis-o. Cautati pe internet telefonul acestuia si gasiti impreuna cu acesta o solutie pentru a o revoca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la drepturile asupra bunurilor comune simulink simulink Buna ziua! Sunt casatorita din 2016 si am 3 copii. Impreuna cu sotul am inceput construirea unei case acum 2 ani. Locuim cu totii in aceasta. Sotul imi cere ... (vezi toată discuția)
2 proprietari; poate vinde doar unul? anabanana anabanana Am divortat de sotul meu. Am introdus actiunea de divort, dar si de reintegrare. Actele originale asupra bunurilor pe care le detinem in comun si sunt ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil posibila? vhm2014 vhm2014 Este posibila vânzarea unui imobil proprietate personala de care proprietar in situatia in care acesta este trecut singur in contract, fara acordul sotiei???? ... (vezi toată discuția)