avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Va rog sa ma corectati daca gresesc: indemnizatia de crestere a copilului se suspenda in momentul obtinerii de venituri de natura profesionala impozabile conform Codului Fiscal. In CF se specifica ca nu sunt considerate venituri de natura profesionala, veniturile obtinute din activitati agricole. Deci daca sunt PFA sau II cu venituri din agricultura si salariat la alta SA , pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului numai in conditiile in care nu am activitate pe PFA sau II? Sau in ce conditii pot beneficia de indemnizatie?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Relidaniela Voicu , Consilier juridic 22:07, 13 Februarie 2011
pentru desfasurarea activitatilor salariale sau remunerate care potrivit legii se datoreaza contributii CAS,

OUG 111/2010 spune:
Art.13...
(3) La stabilirea bazei de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile supuse impozitului realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(4) Baza de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita potrivit alin.(3) se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului impartita la 12.

2. Incepand cu data cu care solicitati indemnizatia pentru CCC trebuie sa aveti supendate activitatile aducatoare de venituri impozabile (adica si CIM si PFA).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de neconcurenta se ia in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru ccc? friday_325 friday_325 Buna ziua ! As dori sa stiu daca indemnizatia lunara de neconcurenta se ia in calcul la stabilirea cuantumului indemnizatiei de crestere a copilului si daca ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ralucata ralucata Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti va rog daca luarea unui concediu fara plata cu durata de doua saptamani afecteaza in vreun fel concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copil pisycutz pisycutz as vrea sa stiu dak beneficiez de indemnizatie pentru crestere copil. Nu am lucrat decat ca asistent personal prin conventie un an, mentionez ca sunt la master ... (vezi toată discuția)