avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate participa la un proces penal?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate participa la un proces penal?

Sunt din Cluj si as vrea sa iau parte la un proces, insa nu stiu ce presupune asta si daca as putea sa aleg un proces in care sa se dezbata o fapta penala.Ce ar trebui sa fac ca sa pot sa intru in sala unui astfel de proces?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:18, 14 Februarie 2011
daca are loc in sedinta publica, puteti pur si simplu sa intrati in sala si sa asistati.nu trebuie sa faceti nimic. pentru a vedea cand, in ce complet, sala etc si tipul procesului-consultati: noulportal.just.ro.
Sedintele de judecata penale sunt publice ,cu exceptia cauzelor care se judeca potrivit legii in camera de consiliu si a celor in care instanta poate dispune potrivit art 290 c.proc.pen. ca procesul sa se desfesoare cu " cu usile inchise", deci sa se desfasoare in sedinta secreta doar cu partile implicate si aparatorii lor.
Astfel, verificati pe portal in ce zile sunt sedinte penale la instanta la care doriti sa participati si pur si simplu mergeti in sala de judecata respectiva si asistati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

oricine poate asista la procese? ContSters113408 ContSters113408 Buna ziua! Sunt student in anul I la drept si cu toate acestea n-am avut ocazia pana acum sa intreb vreun profesor de la facultate daca oricine poate asista la ... (vezi toată discuția)
Camera de consiliu ContSters199472 ContSters199472 Discutiile din camera de consiliu sunt publice? Se poate asista in sala pentru a auzi ce se hotaraste si ce incheiere se da/ Multumesc (vezi toată discuția)
In ce temei pot solicita sa particip la sedinta de judecata? aidu aidu In concret, am retinut de la plangerea la CEDO a lui Adrian Nastase ca ICCJ nu l-a lasat sa participe la solutionarea cererii de recuzare. Similar, eu vreau ... (vezi toată discuția)