Rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: sotul meu a achizitionat inaite de casatorie un teren cu o casa- o parte din bani obtinuti in baza unui contract de imprumut, o alta parte din fonduri proprii ; ulterior acestei achizitii, ne-am casatorit iar in contul unui imprumut obtinut de aceasta data pe numele meu de la banca, am renovat aproape in totalitate constructia + am achitat creditul sotului meu luat anterior pt locuita. Mentionez faptul ca Autorizatia de construire a fost obtinuta pe numele sotului deoarece in extrasul cf el era singurul proprietar.Intrebarea mea este:
Avand in vedere ca am avut si eu un aport destul de important la construirea/renovarea casei , voi avea si eu drepturi legale asupra locuintei? Intreb pentru ca am inteles ca acum, dupa intabularea constructiei conform autorizatiei, singurul proprietar in CF va fi sotul meu?!? Daca asa este, cum ma sfatuiti sa rezolv aceasta situatie in mod correct si nefrustrant pentru noi?
buna ziua.
sotul a achizitionat casa si terenul anterior casatoriei cu dvs.
astfel, dansul este unic proprietar.
dvs . puteti beneficia in caz de divort de exemplu , de o despagubire financiara, reprezentand echivalentul investitiilor facute in acel imobil.
buna ziua: sotul a achizitionat terenul cu o casa avand regim de inaltime parter. Ulterior casatoriei, din banii obtinuti de mine prin credit, casa initiala a fost demolata si construita una noua cu regim inaltime P+E+M si suprafete mult mai mari- practic alta casa...intrebarea este daca legal imi revine o cota parte din casa?
Intabulare casa
ioannna
Buna ziua , va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema : pe terenul dobandit de sotul meu inainte de casatorie , am construit o casa impreuna cu acesta iar ... (vezi toată discuția)