avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura persoana juridica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura persoana juridica

la agentia de turism la care lucrez am de facut o factura unui client persoana juridica.clientul vrea sa achite numai un avans de 200 eur, valoarea totala a sejurului fiind de 500 eur.cum facturez cei 200 eur...facturez pe total cu o chitanta de 200 eur, apoi mai pot taia o alta chitanta cu diferenta?sau diferenta trebuie achitata prin banca.multumesc.
Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 09:46, 15 Februarie 2011
Cel mai bine este sa emiteti o factura pentru toata suma, respectiv pentru suma de 500 EURO (factura ce are la baza un contract), urmand sa eliberati si o chitanta pentru suma efectiv incasata (respectiv 200 EURO) pe care sa stipulati "plata partiala a facturii nr... din data de ...." .
O zi buna.
Ca sa puteti incasa numerar si diferenta trebuie sa faceti factura de avans 200 euro + chitanta incasare si la final faceti factura cu doua pozitii: pozitia 1: cv sejur 500 euro si pozitia 2: storno avans 200 euro. Rezulta 300 euro de incasat . Puteti sa-i incasati si nr si prin banca.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura agentie turism mihaela79 mihaela79 lucrez la o a gentie turism detailista.In cazul unei vanzari care un client persoana fizica a unui pacjhet turistic cu destinatia Bulgaria..costul pachetului ... (vezi toată discuția)
Inregistari contabile agentie turism xintya xintya As avea nevoie de cateva lamuriri legate de contabilitatea unei agentii de turism.Atunci cand un client cumpara un sejur in Bulgaria de ex achita un avans de ... (vezi toată discuția)
Incasari plati ContSters53045 ContSters53045 Buna ziua, De foarte putin timp lucrez la o firma care are productie si experienta mea in contabilitate primara e limitata asa ca asi fi foarte recunoscatoare ... (vezi toată discuția)