avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptie

Inca o data va intreb pt. inselaciune art.215 alin.1 si 2, fapta savirsita in mai 2001, nu s-a pronuntat o hotarire in cauza pina acum, CARE ESTE TERMENUL DE PRESCRIPTIE CONCRET CITI ANI PT.CA DIN ARTICOL NU INTELEG CONCRET DATA LA CARE INTERVINE PRESCRIPTIA ? VA ROG EXPLICIT NU ARTICOLUL DIN CODUL PENAL
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:58, 14 Februarie 2011
10 ani!!!!
:offtopic: Va rog sa nu mai deschideti inca 3 mesaje pentru aceeasi problema. Incalcati regulamentul. Multumesc.

vacaru mariana a scris:

MULTUMESC DECI IN MAI 2011?SINT CAM PROSTUTA SI NU INTELEG VA ROG CONFIRMATI SAU INFIRMATI
Termenul de prescriptie a raspunderii penale in cazul de fata este de 10 ani ( infractiunea retinuta fiind art. 215 al.1 si 2 c.pen.) conf. art.122 lit.b) c.pen., insa cursul prescriptiei penale se intrerupe prin indeplinirea oricarui act care potrivit legii, trebuie comunicat invinuitului sau inculpatului in desfasurarea procesului penal.
Dupa fiecare intrerupere incepe sa curga un nou termen de prescriptie.
Prin urmare, avand in vedere datele furnizate de dvs. -fapta savarsita in anul 2001 , faptul ca procesul a inceput in anul 2004 ( ati scris acest lucru intr-un alt topic cu referire la acest dosar) , iar noi ne aflam in 2011 din punctul meu de vedere termenul de prescriptie a fost intrerupt, astfel ca nu se poate discuta de o inlaturare a raspunderii penale prin intervenirea termenului de prescriptie.
A nu se confunda termenul prescriptiei raspunderii penale cu prescriptia executarii pedepsei, pentru ca in cazul dvs.nu a fost pronuntata o hotarare definitiva de condamnare.
Dvs. va aflati deja in al treilea ciclu procesual fara a fi pronuntata o hotararea definitiva de condamnare.
Oricum cu dosarul in fata un avocat va poate explica exact cum sta situatia.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea judecatoreasca ContSters97311 ContSters97311 fratele meu a fost judecat in lipsa( fiind in portugalia sa stranga bani pentru un prejuduciu de 1200 dolari) in 2001 si condamnat la 6 ani .a trimis banii, a ... (vezi toată discuția)
Dezertare bossdragos bossdragos Am un amic care acum 3 ani a plecat din armata a avut o zi libera si a poi a plecat din tara nimeni nu a mai stiut dece dar ia trimis buniic o scrisoare si a ... (vezi toată discuția)
Legea 39/2003 art 7 toma dumitru toma dumitru Vreau sa stiu cind intervine prescriptia raspunderii penale , incea ce priveste o fapta penala savirsita in temeiul legii 39/2003, art 7.tinind cont ca acea ... (vezi toată discuția)