Buna ziua. Ma aflu in prezent intr-un litigiu de munca, Eu in calitate de salariat ce nu si-a primit salariul pe perioada lucrata. Astazi am avut o infatisare in care s-a efectuat proba cu martori. Problema e ca martorii societatii parate au mintit in totalitate in ce priveste acest aspect, adica al faptului ca eu am prestat munca la acea societate ca salariat. Banuiesc ca au fost pusi de avocatul paratei sa spuna asa ceva. Eu nu am avocat pt ca nu-mi permit sa angajez unul. Va rog din suflet un sfat cum pot sa demonstrez ca martorii au mintit, sau am vreo sansa sa-i demasc? Si inca ceva. Daca martorii insista in continuare sa minta.....am am cateva inregistrai ale unor convorbiri intre mine si administratora societatii in care spune clar ca eu am fost angajata la societate pe o perioada de o luna de zile si ca-mi va da salariul. Am inteles ca nu pot folosi in instanta inregistrarile ca proba. Intrebarea este daca pot totusi sa solicit in instanta un desfasurator sa u ostenograma de la furnizorul de telefonie, pe a carui retea am efectuat inregistrarea cu text? Va multumesc
.
NAARGHITA: Ai postat o situatie cu care te confunti, ai fost data afara din serviciu (ne) legal... si ai de primit o suma de bani care ar reprezenta salarii neplatite, dupa plecarea fortata de la angajator!? Nu iti trebuie avocat, fostii colegi de munca te-ar ajuta foarte mult in demersul tau...
Va multumesc pt incurajari. Pai tocmai asta e problema. Ca fostii mei colegi de munca, inca lucreaza la acea societate si au facut marturii mincinoase astazi la tribunal. Si se vedea clar ca au fost montati dinainte ce sa zica. Intrebarea e daca am vreo sansa sa dovedesc ca ei au mintit si cum?
Va rog daca se poate sa ma ajute cineva cu un sfat concret. Cum tb sa procedez pt a cere in instanta documente ale societatii parate prin care sa dovedesc anumite lucruri legate de prestare munca ca salariat in cadrul sociuetatii. As dori sa cer in instanta condica de prezenta, procese verbale de la ITM, in urma efectuarii controlului (raspuns la sesizarea mea) si dovada platii amenzilor de catre societate , pt ca stiu sigur ca la momentul controlului existau in societate angajate fara contract de munca, printre care si eu, expertiza contabila, si alte documente care sa arate activitatea firmei si sa dovedesc ca nu respecta drepturile salariatilor sai.
Puteti solicita instantei sa solicite ITM-ului sa depuna o copie a procesului-verbal de control si de asemenea, puteti depune o copie a raspunsului dat de catre ITM dvs.
Va multumesc mult pentru raspuns. Inca ceva. Cum cer instantei asta, prinr-o cerere scrisa pe care o depun la registratura, sau o cer pur si simplu la termenul judecatii? Va multumesc din nou.
Instanta litigiu munca
nitmar
itm a facut un control la societatea reclamata de mine pentru restante salariale; a aplicat amenda si a impus masuri obligatorii de constituire a drepturilor ... (vezi toată discuția)
Sunt in proces. help!
sam ana
sunt in proces cu fostii (care nu mi au platit asigurarile,concedii fara plata la cnpas fara acordul meu etc.......)statele de plata nu vor sa le depuna Este ... (vezi toată discuția)