avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca ca urmare a penisonarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca ca urmare a penisonarii anticipate

Buna din noua

Doresc sa va prezint o speta destul de complexa din punctul meu de vedere intrucat legea lasa loc de interpretari si nu e explicita
Conform Legii 19/2000 in cazul in care un angajat solicita pensie anticipata angajatorul are obligatia de a mentine in activitate angajatul respectiv pana la data emiterii decizie de pensionare emise de Casa de Pensii ( lucru care in unele judete dureaza pana la 8 luni ) Ok. Insa daca angajatul nu doreste sa mai ramana in activitatea pana la data in care este emisa decizia, din diverse motive, eu , ca si angajator ce pot sa fac pentru a respecta prevederile legale . Trebuie sa mai avem in vedere ca potrivit legii 19/2000 pensia anticipata se pune in plata la data depunerii cereri dar nu inainte de incetarea calitatii de asigurat .
Doresc sa cunosc si pararea d-voastra
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 8 Mai 2008
In cazul pensionarii, contractul de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare.

Contractul de munca poate inceta prin acordul partilor (art.55 lit.b din Codul muncii). In acest sens, salariatul depune o cerere prin care se solicita desfacerea contractului individual de munca prin acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract pensionare anticipata Vioreld Vioreld buna ziua. imi puteti spune cu ce articol inceteaza un c.i.m. in acest caz? (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate gr.iii mihialescu mioara mihialescu mioara Este gresita incetarea CIM cu data prezentarii deciziei asupra capacitatii de munca, daca salariatul o solicita si declara pe propria raspundere ca nu doreste ... (vezi toată discuția)
Decizia asupra capacitatii de munca hantzi hantzi Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Am primit Decizia asupra capacitatii de munca, cu incadrare in gradul III de invaliditate. Am trimis o copie la ... (vezi toată discuția)