Trei persoane(A,B,C) sunt coproprietari in cote egale(1/3) pe o casa si terenul aferent,dobandite prin contract de v/c,fara nici un fel de clauze.
A si B au intentat proces de iesire din indiviziune cu C si au solicitat prin note scrise ca instanta sa retina in IAP ca ele doua doresc sa ramana in indiviziune.In aceasta situatie detin 2/3,deci sunt majoritari.
Intre A si B pe de o parte si C pe de alta parte nu exista diferentieri conform art.673,9.
La cererea lui C,instanta i-a atribuit provizoriu bunul,conf.art.673,10.
Avand in vedere ca A si B sunt majoritari(2/3),li se vor atribui bunul prin hotarare?
(Casa NU este comod partajabila in natura).
Faptul ca C a primit provizoriu bunul,este un criteriu favorabil sa i se atribuie bunul?
Va multumesc.
la atribuirea imobilului ,cand ambele parti o solicita ,instanta tine cont de mai multe criteriicum ar fi lipsa unei alte locuinte, posibilitatea platii sultei catre copartajanti ,situatia familiala etc. Spuneti ca vi s-a atribuit deja bunul provizoriu si probabil asti fost obligat la plata sultei.Instanta a avut in vedere motivele dvs. de aceea v-a atribuit bunul. Daca nu veti plati sulta la termen , imobilul va fi atribuit partii adverse.
Angajati un avocat .
Av.Ioana Cazacu Buucresti 0766525202
@ cazacuioana
Va rog sa va editati mesajul anterior prin stergerea numarului de telefon afisat ... daca doriti sa luati legatura cu unul dintre utilizatorii acestui Forum o puteti face folosind mesajele private.
Va multumesc pentru intelegere.
Cred ca nu m-am facut bine inteles:
Coproprietarii A si B sunt majoritari cu 2/3 iar coproprietarul C a primit provizoriu bunul si a achitat repede,repede sultele pentru A si B(a constituit conturi).
Repet,nu exista criterii diferite cf.673,10.
Conform art. 673 ind. 10 alin. (2) C.p.c. "Dacă coproprietarul căruia i s-a atribuit provizoriu bunul depune, în termenul stabilit, sumele cuvenite celorlalţi coproprietari, instanţa, prin hotărârea asupra fondului procesului, îi va atribui bunul. "
C va ramane singurul proprietar.=D>
Inseamna ca daca sunt doi coproprietari,unul are 4/5 iar altul are 1/5(sa zicem),cel cu 1/5 face cerere de atribuire provizorie,plateste sultele si gata, se vede improprietarit cu tot bunul?
Nu cumva este o chestie care ar putea fi interpretata ca neconstitutionala, nerespectandu-se principiul majoritatii?
Unde este principiul ca la atrbuiri in natura,sa se procedeze ca sultele sa fie cat mai mici? Inseamna ca la data cumpararii,cel cu 1/5 nu a avut bani suficienti,ulterior a facut rost de bani si a umflat bunul,doar printr-o atribuire provizorie?
De ce ii mai zice provizorie?
Iesire indiviziune
Selenus
Buna ziua,
am urmatoarea problema. Apartament cu succesiunea facuta in urma decesului tatalui, cu urmatoarele cote:
A: mama: 50%;
B. Copil 1: 25%;
C. Copil ... (vezi toată discuția)