Buna seara!
Exista vreo posibilitate legala de a obliga pe cineva (un debitor) sa initieze sau sa participe la dezbaterea succesiunii dupa parintii sa? Stiu ca, pe calea actiunii oblice, pot, ca si creditor chirografar, sa accept succesiunea in numele debitorului meu, dar pot sa-l oblig sa dezbata succesiunea? Mi-ar fi de folos acest lucru intrucat ar fi cea mai apropiata posibilitate ca debitorul sa dobandeasca niste bunuri si astfel sa fie solvabil. Multumesc!
Deschideti dvs. actiune in instanta prin care solicitati dezbaterea succesiunii si partajarea bunurilor pe cvalea actiunii oblice chemand in judecata toate partile (toti mostenitorii si pe debitorul dvs.
Daca aveti un dosar de executare silita la executorul judecatoresc solicitati in baza art. 400 ind.1 cod procedura civila pe calea contestatiei la executare succesiunea si partajarea.Ambele actiuni urmaresc ca bunul sa intre in patrimoniul debitorului dvs. pentru a putea fi executat .Angajati un avocat .
Av.Ioana Cazacu 0722383181
:offtopic: Interventie moderator @ cazacuioana
Este a treia oara cand va adresez rugamintea de a nu va mai posta numarul de telefon in mesajele postate ...