Am nevoie de un sfat legat de declaratia 220 pe care am depus-o la inceputul lunii ianuarie, si am gresit, declarand un venit estimativ foarte mare pentru anul 2011. Acum nu se mai poate rectifica, sau corecta. Cei de la asistenta de la Administratia Financiara nu imi ofera nici o posibilitate sa o corectez. Codul fiscal nu prevede asa ceva, dupa cum zic ei.Singura solutie este ori platesc anticipatul la venitul estimativ declarat (suma pe care nu o pot pana avea in 15 martie- este o suma mare si penalitatile pentru intarziere sunt mari) ori imi incetez activitatea. Sunt traducator autorizat din anul 2003. Deocamdata nu gasesc alta solutie decat intreruperea activitatii. Ma poate sfatui cineva cum se poate corecta declaratia 220? Astept cu interes raspunsurile voastre. O seara frumoasa va doresc!
Din pacate, nu exista posibilitatea depunerii unei declaratii rectificative.
Cu toate acestea, eu v-as sfatui sa va va adresati in scris administratiei fiscale in care sa aratati ca ati completat gresit rubrica cu venitul estimat, etc. din declaratia 220.
Evident, asta nu inseamna ca si aveti castig de cauza, dar merita sa incercati.
Din pacate nu se poate depune o declaratie rectificativa, de ce nu se poate corecta, anula... oricine poate gresi, un zero in plus este suficient....si aici nu avem posibilitatea de a corecta greselile. Mi-au spus ca se compenseaza la regularizare in anul 2012,atunci cand depunem declaratia de venit pentru anul 2011, pana atunci cine nu are bani sa plateasca pentru o greseala ori plateste penalitati imense ori inchide pravalia. As putea depune alta declaratie in cazul in care aduc documente justificative ca venitul meu se va reduce, contracte anulate, ori alte dovezi....
Va multumesc pentru sfat, am sa depun o cerere scrisa, incerc si pe aceasta cale
Eu stiam ca se poate modifica declaratia pe la mijlocul anului - cel putin asa am inteles de la inspectorul la care depun eu declaratiile de obicei. Dupa cum stiti, de obicei estimarea pe anul urmator trebuie sa fie cam ca venitul realizat in anul trecut. Cind i-am spus ca in nici un caz nu se intrevede aceeasi suma, sau macar ceva pe aproape, mi-a spus ca pot veni pe la mijlocul anului, cu realizarile de pina atunci, si pe baza lor (adica daca in 1/2 de an am facut foarte putin, intr-un an nu am cum sa "recuperez",) pot depune o alta declaratie, pentru valori estimate mai mici.
Declaratia 220
LauraE
Buna ziua
Am o intreprindere individuala din iunie 2011. Am depus declaratia 220 privind venitul estimativ imediat dupa infiintare, am primit decizia de ... (vezi toată discuția)