avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzare cabinet de medic de familie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzare cabinet de medic de familie

Buna ziua,

Am o problema pe care sper sa puteti sa ma ajutati.

Mama mea este medic de familie in Valea Jiului si in curand va iesi la pensie. Ea detine 1/3 dintr-un apartament la parterul unui bloc in care isi desfasoara activitatea cabinetului. Celelalte cote parti sunt detinute de alte doua colege care au aceasi activitate, medici de familie. Mama intrebat daca sunt interesate sa ii preia partea, dar ele au spus ca nu. Am mai vazut prin oras, la spitale afisate anunturi ca medicii isi vand cabinetul, asa ca am dat si noi anunt in reviste medicale ca vindem, dar nu pare nimeni interesat cand aude ca nu e in Bucuresti cabinetul. Din ce am mai vazut in anunturile respective, de fapt si pacientii ii "vinzi".

Ma poate cineva ajuta sa inteleg care e de fapt procedura si ce se face in situatia asta cand nu ai cui vinde?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 17:42, 17 Mai 2008
Nu e o lipsa de reglementare. E o inflatie de acte normative in materie. Asta incercam sa va spun intr-un mesaj anterior.
Ca atare, ar trebui sa apelati la o un avocat care sa faca pentru dvs un studiu si sa va ofere o opinie legala. (asta inseamna ore de munca).
Am vazut ca v-ati exprimat dezamagirea pentru ca a trebuit sa informati dvs. 2 avocati asupra unei reglementari.
Eu m-as uita crucis la avocatul care ar zice ca le stie pe toate (o baza de date legislativa numara peste 100.000 de acte normative) asa cum m-am uitat la medicul (prof. dr) care a acordat problemei mele fix. 30 de secunde si a emis o parere de la "inaltimea cunostintelor sale" si m-am increzut in medicul care a spus: lasa-ma sa ma mai documentez. Si uite asa ma gasesc astazi intrega, cu tot ce mi-a dat Dumnezeu, si nu ciopartita dupa cum zicea ala de le stia pe toate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2008
romascanu, moderator
Imi pare rau pe de o parte ca ati trecut prin ce ati trecut cu acel medic atotcunoscator, si ma bucur pentru dvs ca ati gasit si persoana care sa va ajute. Povestea spusa de dvs insa mi se pare putin (mai mult) un atac neprofesional. Daca eu sau am pus o intrebare vis a vis de situatia mamei mele, care e medic, sau chiar un medic ar fi venit cu o intrebare, dvs motivati (fara sa cunoasteti cat de competenti sunt acei avocati la care am apelat) ca avocatii sunt scuzati pentru incompententa datorita volumului mare de informatie si va apucati sa denigrati un medic pentru o situatie nefericita din viata dvs? Chiar daca ma veti contrazice, nu cred ca e normal sa te duci la 2 avocati sa aflii care e solutia si niciunul sa nu fie in stare sa se documenteze suficient pana la urmatoarea intalnire. In schimb, esti taxat la nivel de avocatura. Deci concluzia mea care ar trebui sa fie? La cati avocati ar trebui sa platesc pana sa gasesc unul care chiar sa se documenteze si sa fiu sigura ca aceea e solutia?E de inteles ca abundenza informatiei si schimbarii ei face imposibila cunoasterea in totalitate, dar de ce nu se specializeaza si avocatii pe o ramura a dreptului si sa fie la curent cu tot ce apare in domeniul respectiv? Mama e medic de familie, asa ca daca apare o situatie care o depaseste, nefiind specializarea ei, iti da bilet de trimitere la specialist. Si daca specialistul nu stie sau considera ca e de competenta altui specialist, mai cere o parere de la un coleg sau te trimite la celalalt specialist. Bolile nu-s ca legile! Poti sa ai simptome ca ai o boala si sa se descopere ca e alta, dar la legi care e confuzia?

Postarea mea nu a avut intentia sa dezbata cat de competenti sunt medicii sau avocatii, ci strict ma intereseaza cum se face vanzarea unui cabinet medical.

Multumesc celor care au incercat sa ma lamureasca si nu au luat ca afront personal faptul ca am spus ca am fost la doi avocati care nu au putut sa ma ajute.
Eu zic sa nu dati inapoi,veti gasi raspunsul la intrebarea dumneavoastra. Pate cineva care a avut o speta asemanatoare va v-a lamuri.
vezi [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revanzarea spatiilor medicale laura77 laura77 Buna ziua. In legatura cu revanzarea spatiilor medicale dobandite anul trecut in baza legii 236/2006, daca proprietarul in numele caruia s-a infaptuit ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)