avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie prescrisa ?!
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie prescrisa ?!

Va cer ajutorul intr-o problema petrecuta in urma cu 11 ani astfel : un membru al familiei a facut un contract cu firma Orange pentru un prieten ,iar acesta din urma dupa un timp nu si-a platit o factura in valoare de 400 RON .Dupa vreo cativa ani au inceput sa soseasca din cand in cand notificari de la firma o firma de recupererare creante cu o valoare de 1400 RON .Prietenul nu este de gasit iar titularul contractului nu se mai afla in tara de 7 ani .In acest caz poate avea familia de suferit ? Datoria nu se prescie dupa un timp ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: lavy80 , utilizator 08:59, 15 Februarie 2011
Datoria e prescrisa, termenul s-a implinit in 3 ani de la data emiterii facturii.
Nu va avea nimeni de suferit, firma de recuperare vrea doar sa va intimideze sa stoarca niste bani de la dvs.
Nu faceti nici o plata, chiar partiala, nu recunoasteti datoria pt ca va repune in termenul de prescriptie.
Daca ar fi putut sa va execute silit, ar fi apelat demult la un executor judecatoresc. Dar sunt constienti ca a intervenit prescriptia.
Nu mai are cum sa va oblige dupa atata timp sa platiti,a intervenit prescriptia.
Datoria e prescrisa, daca nu exista motive de intrerupere
a prescriptiei.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict cu o societate de recuperari creante - nedumerire oanna nec oanna nec eos-ksi trimite instiintare,2august 2010 ,ca am de platit la orange o factura de 615ron ,factura veche din 2005 sau chiar 2004 ,nu tin minte data .au facut ... (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante allina_geo allina_geo buna, am si eu o problema si va rog mult sa ma indrumati ce sa fac. in urma cu 6-7 ani sotul meu a facut un abonament pe numele meu la o firma de telefonie ... (vezi toată discuția)
Factura orange MaximB MaximB As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)