Pe data d 25 februarie s-a finalizat un proces in care eram cercetat penal pt un accident rutier. Am scapat d orice acuzatie, de tot. Au trecut 3 saptamani de la finalizarea procesului dar nu am primit inca decizia d la tribunal pentru a-mi putea ridica permisu de la politie. Cum sa procedez? unde sa ma duc si pe cine sa intreb? In cate zile legal ar trebui sa primesc decizia respectiva? De obicei se trimite prin posta sau astept degeaba?
Mergeti la arhiva instantei si interesati-va de soarta dosarului. Este posibil sa se fi declarat recurs de carte Parchet sau de catre partea vatamata.
Daca nu s-a intamplat acest lucru, solicitati, dupa cum spunea si colegul, o copie dupa minuta sentintei (ma indoiesc ca s-a redactat atat de repede sentinta).
Editare - spuneti ca s-a judecat procesul la Tribunal, de aici deduc ca a fost recurs, deci puteti sa nu luati in considerare primul paragraf :)
Decizia este definitiva si irevocabila . Partea vatamata e logodnica mea deci nu are cum sa s mai faca vreun recurs. Atunci inseamna ca am sa ma duc sa ma interesez la tribunal. Va multumesc mult pentru ajutor.
Eu de hotarare am nevoie pt a mi se putea elibera permisul de conducere care este retinut la politie d 3 ani d cand am avut respectivul accident. Nu stiu daca certificatul de grefa il accepta cei de la rutiera pentru ca ei mi-au cerut hotararea in original. Si inca o intrebare daca nu sunt prea impertinent : Exista vreo sansa ca pe langa astia 3 ani in care mi-a fost retinut permisu sa mi se mai suspende ink vreo luna 2 3? Specfic ca acel accident l-am avut din cauza unui derapaj , intrand intr-un copac iar pasagerul din dreapta a avut nevoie d ingrijiri medicale. Nu aveam viteza nimic, din acel motiv fiind pana la urma absolvit d orice vina si nimeni nu a depus vreo plangere impotriva mea. Va multumesc