avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Comunicare hotarare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Comunicare hotarare

Pe data d 25 februarie s-a finalizat un proces in care eram cercetat penal pt un accident rutier. Am scapat d orice acuzatie, de tot. Au trecut 3 saptamani de la finalizarea procesului dar nu am primit inca decizia d la tribunal pentru a-mi putea ridica permisu de la politie. Cum sa procedez? unde sa ma duc si pe cine sa intreb? In cate zile legal ar trebui sa primesc decizia respectiva? De obicei se trimite prin posta sau astept degeaba?
Cel mai recent răspuns: costelus3 , utilizator 22:14, 15 Februarie 2011
Hotararile penale nu se comunica. Mergeti la Judecatorie si solicitati o copie.
Mergeti la arhiva instantei si interesati-va de soarta dosarului. Este posibil sa se fi declarat recurs de carte Parchet sau de catre partea vatamata.

Daca nu s-a intamplat acest lucru, solicitati, dupa cum spunea si colegul, o copie dupa minuta sentintei (ma indoiesc ca s-a redactat atat de repede sentinta).

Editare - spuneti ca s-a judecat procesul la Tribunal, de aici deduc ca a fost recurs, deci puteti sa nu luati in considerare primul paragraf :)
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Decizia este definitiva si irevocabila . Partea vatamata e logodnica mea deci nu are cum sa s mai faca vreun recurs. Atunci inseamna ca am sa ma duc sa ma interesez la tribunal. Va multumesc mult pentru ajutor.
Pai...mai este si parchetul in schema aceasta...

Mergeti la arhiva si aflati ce s-a intamplat.

Incercati sa scoateti un certificat de grefa daca hotararea nu este redactata.
Eu de hotarare am nevoie pt a mi se putea elibera permisul de conducere care este retinut la politie d 3 ani d cand am avut respectivul accident. Nu stiu daca certificatul de grefa il accepta cei de la rutiera pentru ca ei mi-au cerut hotararea in original. Si inca o intrebare daca nu sunt prea impertinent : Exista vreo sansa ca pe langa astia 3 ani in care mi-a fost retinut permisu sa mi se mai suspende ink vreo luna 2 3? Specfic ca acel accident l-am avut din cauza unui derapaj , intrand intr-un copac iar pasagerul din dreapta a avut nevoie d ingrijiri medicale. Nu aveam viteza nimic, din acel motiv fiind pana la urma absolvit d orice vina si nimeni nu a depus vreo plangere impotriva mea. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte hotarare recurs partaj succesoral grig2008 grig2008 buna ziua, as dori sa-mi spuneti daca eu, ca persoana fizica pot merge la judecatorie, la iasi a avut loc procesul, sa scot hotararea definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Cerere studiu dosar recurs admis cu trimitere spre rejudecare adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua am avut un proces la Curtea de Apel,inca nu s-a redactat sentinta,insa am solicitat un certificat de grefa prin care am inteles ca ,,recursul a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , au trecut 5 luni de la terminarea procesului , si ... Ioan1123 Ioan1123 Buna ziua , au trecut 5 luni de la terminarea procesului , si nu am primit nici acum hotararea judecatoareasca , si am nevoie de ea sau de o dovada ca am ... (vezi toată discuția)