avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am dreptul sa depozitez diverse lucruri, in uscatoria ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am dreptul sa depozitez diverse lucruri, in uscatoria blocului, pe perioada renovarii?

Buna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje in Buc. Renovez apartamentul, procedura care dureaza aproximativ o luna, o luna jumatate. Am pus afis pe usa de la intrarea in bloc. Problema este ca am diverse piese de mobilier in casa, pe care nu am unde sa le depozitez pe perioada renovarii si as vrea sa le pun in uscatoria blocului. Vecinii mei (oameni in varsta) nu prea sunt de acord. Am posibilitatea, legal vorbind, sa fac acest lucru (ma ajutati si cu un temei legal)??
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 21:51, 19 Februarie 2011
-uscatorul scarii este bun comun, deci se poate folosii toti proprietarii scarii. daca e loc de uscat rufe, menirea e pt uscat rufe...daca e sa puteti depunde pt o perioada de timp cat va intelegi cu vecinii si asociatia...dar fara sa ocupati tot uscatorul cu mobila si lucrurile dumneavoatra...nu vad ce problema ar fii (ei isi usuca rufele intro parte si mobila in cealalta parte - deci toti sunt multumiti si beneficiaza de dreptul lui).
-spatiile comune nu se pot vinde, e spatiu care se poate concesiona sau inchiria.
@ Adam Grecu : la concesionarea unui uscator parte comuna nu ar trebui indeplinite cumulativ doua conditii?.Adica odata 50+1% de acord +(plus ) acordul vecinilor din imediata vecinatate?.Uscatorul este langa ap. meu.:rtfm:
Ba da, conform HG 1588/2007
Art. 23. - Spatiile din proprietatea comuna pot fi utilizate de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune, potrivit art. 39 din Legea nr. 230/2007.
Cu o problema similara ma confrunt si eu.Uscatorul nostru are 2 incaperi,iar pe cea mai mica a luat-o un vecin acum ceva ani buni in urma spunand ca are contract , a fluturat niste chitante de prin 1998 privind plata chiriei la Spatiul locativ.Vecinii nu si-au dat acordul , ba chiar i-au cerut sa elibereze camera.Nu mai plateste nicio chirie nimic, spune ca e proprietate.Unde ma pot interesa sa vad daca are contract de inchiriere ,concesionare sau proprietate?
La conducerea asociatiei.

Alte discuții în legătură

Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Uscatorul de la bloc violetasaramet violetasaramet Stau la parter si langa mine este uscatoria care nu se foloseste ca uscator ci ca magazie de cateva apartamente. Blocul are 19 apartamente iar proprietarii de ... (vezi toată discuția)
Probleme uscator bloc rhuna_sara@yahoo.com rhuna_sara@yahoo.com in blocul in care locuiesc a existat un uscator de rufe.acum 15 ani unul din vecini si l-a insusit ca fiind un dormitor al sau, in baza unei liste de semnaturi ... (vezi toată discuția)