avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Magazin online - protectia consumatorului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Magazin online - protectia consumatorului

Buna ziua! Legat de comertul electronic... un client a cumparat o jucarie de la un magazin online, s-a jucat o luna de zile cu ea, apoi a dat telefon ca "s-a stricat, nu a tinut nici macar o luna..." si ameninta cu Protectia Consumatorului. Produsul respectiv e in general rezistent, dar daca e lovit, ca orice jucarie, se strica.
Produsul nu a venit insotit de garantie.
Magazinul e obligat sa despagubeasca pe orice cumparator care, opate si cu rea-credina, strica o jucarie si vrea alta? Dar daca produsul a fost stricat de copil, caruia ii este frica sa-i spuna adevarul parintilor pentru a nu il certa?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Succes!
Cel mai recent răspuns: just_me_12345 , utilizator 11:36, 5 Aprilie 2011
fara contract de garantie, ori clauze prevazute in contractul de vanzare-cumparare vanzatorul nu isi asuma raspunderea pentru eventualele defecte aparute la produsul cumparat ;)

iar pe de-asupra, daca exista contract de garantie trebuie efetuata o expertiza tehnica asupra produsului stricat pentru determinarea cauzelor... ceea ce ar trebui sa faca protectia consumatorului pentru a stabili daca este de vina producatorul ;)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
ContSters161855, utilizator
Multumesc pentru raspuns!
Dar am voie sa nu acord garantie? Credeam ca este obligatoriu.
Garantia este obligatorie, cu atat mai mult cu cat e vorba de un consumator.
Pentru modalitate de remediere a defectiunii, termene si sanctiuni a se vedea Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, cu atat mai mult cu cat se pare ca sunteti vanzator si poate sa va foloseasca si in viitor.
Multumesc pentru raspuns, o sa o studiez. Puteti sa imi spuneti daca e obligatoriu sa am certificat de confirmitate la jucariile comercializate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia consumatorilor - cizme dezlipite la putin timp dupa cumparare danabunea danabunea Buna ziua. Am urmatoarea problema: in 22.12.2011 am cumparat o pereche de cizme cu 115 lei. Intradevar nu sunt din piele, dar pretul nu e mic. Ieri a inceput ... (vezi toată discuția)
Ce produse pot fi schimbate, returnate, primiti banii inapoi? btraian btraian Buna ziua, in ce conditii sunt obligat sa primesc inapoi un produs si sa restitui banii? Nu sunt nici SRL nici PFA ci pur si simplu producator iar ceea ce ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorului ContSters89491 ContSters89491 imi zice si mie cineva care este termenul de reparatie a bunului aflat in garantie..nu termenul de 2 ani..ci in cat timp sunt obligati sa il repare..de la ... (vezi toată discuția)