Va salut
Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva cu un raspun, va rog /
In urma cu un an, feb 2010, am facut un accident cu pagube materiale, mi s-au luat probe , si in aer a rezultat 0.87 Mi sa retinut permisul si mi sa intocmit dosar penal.
Problema e ca a trecut un an , feb 2011 si nu s-a intamplat nimic. nu am fost chemat la parchet sau in alta parte....
M-au chemat acum vreo 2 luni la Pol si ''m-au rugat'' daca se poate sa ma duc sa-mi achit taxa la IML sa poata sa-mi scoata probele la sange, ca MAI nu are bani, ci doar datorii .
Binenteles ca nu am fost deacord si i-am intrebat care e pedeapsa maxima pe care o pot primi
raspunsul lor a fost ca maxim un an cu anulare,
Am auzit ceva de ''prescriere'' daca trece perioada maxima pe care o poti primi
Ma poate indruma cineva ce si cum sa fac? Va rog si va multumesc anticipat
Ar fi bine sa platiti dv. acea taxa, altfel finalizarea dosarului v-a dura foarte mult.O sa primiti o pedeapsa cu suspendare si anularea permisului,cu posibilitatea de al redobandii dupa un an de la ramanerea definitiv a hotararii judecatoresti.Nu se prescrie si pedeapsa maxima pe care o poti primi este de 5 ani cu executarea pedepsei.Pentru solutionarea unui dosar penal nu exista termen stabilit.Concluzie: cu cat se strang mai repede probele la dosar si se trimite de la politie la parchet si pe urma la judecatorie cu atat mai bine pentru dv.,asta in privinta permisului.
Cercetarea este in curs de derulare,deci nu poate fi vorba despre prescrierea faptei.
Pedeapsa este de la 1 an la 5 ani inchisoare.
Recunoasteti fapta si daca nu aveti antecedente penale si veti coopera la cercetare si in faza de cercetare judecatoreasca ,vi se va reduce pedeapsa cu 1/3 di cunatumul aplicat,conform art.320 ind.1 c.pr.pen.
Vi se va aplica o pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen,nu cu anulare.
Permisul va fi anulat si si aveti dreptul sa introduceti dosarul in vederea examinarii pentru redibandirea permisului,intr-un an de la ramenerea definitiva hotararii
Alcoolemie
alin111
Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma ... (vezi toată discuția)