avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua
Am fost angajat la o firma,la care am depus demisie si mi s-a aprobat,prin art79 lit7,inregistrata la itm.In cartea de munca am fost incadrat laborant,dar de fapt am avut sarcini de gestionar.Pot fi luat la raspundere ,dupa 2luni de cand a incetat contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: cristi_boar79 , utilizator 20:23, 15 Februarie 2011
Nu.
Este posibil. Chiar daca ati fost incadrata pe postul de laborant, puteti avea si atributii de gestionar (de exemplu, pentru stocul de substante utilizat si pentru aparatura pusa la dispozitie).
Insa, pentru ca aceasta sa se intample, trebuie sa fi fost data o decizie interna sau sa existe prevederi in acest sens in Fisa postului.
Altfel, e foarte greu ca angajatorul sa faca dovada ca ati avut si atributii de gestionar si sa va atraga raspunderea pentru fapte generate de aceasta calitate.
Tin sa precizez ca am fost obligat sa semnez o fisa a postului in care printre altele prevede si functia de gestionar de marfuri pt. vanzare,dar niciodata nu am luat in primire stocul de marfa prin proces predare-primire si in depozit au avut acces toti angajatii firmei ,depozitul la incheierea programului nu era inchis de mine.
Nu poate dovedi ca ti-a dat gestiune in primire. Un eventual prejudiciu pentru care trebuie sa raspundeti patrimonial va trebui constatat numai de instanta prin hotarare.
Mai mentionez ca directorul a semnat demisia si de asemenea decizia de incetare a contractului de munca prin comun acord,fara a-mi cere zile de preaviz,sau alte cerinte ,cum ar fi "inventarierea marfii".Inventarul s-a facut dupa data desfacerii contractului de munca de catre alte persoane,in acelasi timp s-au facut si facturi fiscale si livrari de marfuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiunea stef1234 stef1234 Buna ziua, am lucrat la o firma unde am fost angajat in functia de director de vanzari. Dupa o perioada de 3 ani am fost disponibilizat din fumctie fara o ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Sotia mea lucreaza ca gestionar la un depozit farmaceutic, depozit la care sunt mai multe persoane trecute ca gestionari.La angajare nu au semnat ... (vezi toată discuția)
Predarea de gestiune eindianu eindianu am si eu o intrebare legata de predarea unei gestiuni, sunt gestionar la o firma de logistica am vrut sa-mi dau demisia de la firma actuala si a fost facut un ... (vezi toată discuția)