avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

:((:((Buna seara! sunt insarcinata in 5 luni iar situatia mea este urmatoarea am beneficiat de somaj 15 luni spre sfarsitul perioadei respective mi-am gasit de lucru la o firma cu punct de lucru in orasul meu dar cu sediul in Bucuresti am primit repartitie de la somaj catre acea firma care daca mi-ar fi facut angajarea ar fii fost scutita timp de 6 luni de plata tuturor taxelor pt mine.Mentionez ca am lucrat la aceasta firma din 29 mai 2010 pana in 30 nov 2010 timp in care patronul nu a binevoit sa imi depuna actele si repartitia de la somaj la ITM.Incepand cu 1 dec 2010 lucrez cu acte in regula ca asistent medical la un cabinet particular.Acum doua saptamani am dat firma care nu mi-a facut angajarea [6 luni] in judecata,la inceputul lunii martie trebuie sa ma prezint la proces.Va rog sa imi spuneti daca peste doua luni [la 7 luni sarcina]voi putea intra in concediu prenatal,sau daca intre timp pot beneficia de concediu medical [am probleme cu sarcina]avand in vedere ca am acea intrerupere de 6 luni in munca.Credeti ca exista vreo sansa sa imi castig in instanta drepturile pt a beneficia de indemnizatia pt cc pt copilasul meu???????mentionez ca am copii de pe inscrisuri semnaturi pe facturi ,depuneri numerar in banca ca am lucrat in acea perioada la firma respectiva.:((
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 17:43, 21 Februarie 2011
Veti beneficia de indemnizatie de somaj, pentru ca cf OUG 111.2010 -ART 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.
Nu prea inteleg dar nu era vorba de indemnizatie de somaj ci de indemnizatie crestere copil.Cum imi spuneti ca voi beneficia de somaj ????
Mentionez ca am lucrat la aceasta firma din 29 mai 2010 pana in 30 nov 2010 timp in care patronul nu a binevoit sa imi depuna actele si repartitia de la somaj la ITM

Trebuie sa va rezolvati favorabil situatia cu perioada in care nu ati avut contract. Pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil trebuie sa fi realizat anterior datei nasterii, 12 luni venituri impozabile.
Daca veti dovedii instantei cu documente si/sau martori ca ati lucrat in acea perioada aveti sanse de castig.
Va multumesc=D>
1. Despre sansele in procesul cu angajatorul nu va poate garanta nimeni. Depinde de probele pe care le aveti si de cum va tine instanta cont de ele.
2. Parerea mea este ca aveti sanse sa castigati procesul dar s-ar putea sa dureze.
3. @ursuletroz a citat bine din OUG 111/2010 privind CCC dar a scris "indemnizatie de somaj" in loc de "indemnizatie pentru CCC".
4. Veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu medical deoarece stagiul minim de cotizare care se ia in calculul acesteia este de o luna.
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu de maternitate si ccc szabodaniela szabodaniela am fost in somaj 12 luni,am incheiat in 10.12.2010,sunt angajata din 04.01.2011 si sunt insarcinat in 6 saptamani. vreau sa aflu daca am dreptul la concediu de ... (vezi toată discuția)
Indeplinesc conditiile pentru a beneficia de concediu pentru cresterea copilului? c23mina c23mina am si eu o problema de lamurit.daca am lucrat pana in luna august si dupa aceea am intrat in somaj si in timpul somajului am ramas insarcinata si dupa ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie cu concediu fara plata amyST amyST Buna ziua, As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru bebe2 in cazul in care am avut indemnizatie pentru bebe1 timp de 11 luni apoi am intrat in ... (vezi toată discuția)