:((:((Buna seara! sunt insarcinata in 5 luni iar situatia mea este urmatoarea am beneficiat de somaj 15 luni spre sfarsitul perioadei respective mi-am gasit de lucru la o firma cu punct de lucru in orasul meu dar cu sediul in Bucuresti am primit repartitie de la somaj catre acea firma care daca mi-ar fi facut angajarea ar fii fost scutita timp de 6 luni de plata tuturor taxelor pt mine.Mentionez ca am lucrat la aceasta firma din 29 mai 2010 pana in 30 nov 2010 timp in care patronul nu a binevoit sa imi depuna actele si repartitia de la somaj la ITM.Incepand cu 1 dec 2010 lucrez cu acte in regula ca asistent medical la un cabinet particular.Acum doua saptamani am dat firma care nu mi-a facut angajarea [6 luni] in judecata,la inceputul lunii martie trebuie sa ma prezint la proces.Va rog sa imi spuneti daca peste doua luni [la 7 luni sarcina]voi putea intra in concediu prenatal,sau daca intre timp pot beneficia de concediu medical [am probleme cu sarcina]avand in vedere ca am acea intrerupere de 6 luni in munca.Credeti ca exista vreo sansa sa imi castig in instanta drepturile pt a beneficia de indemnizatia pt cc pt copilasul meu???????mentionez ca am copii de pe inscrisuri semnaturi pe facturi ,depuneri numerar in banca ca am lucrat in acea perioada la firma respectiva.:((
Sunt in somaj pentru o perioada de 6 luni (neavand inca 5 ani lucrati).
Pana in 04.01.2010 am fost in concediu de ingrijire a copilului. Din 04.01.2011-25.01.2011 a fost in periaoda de preaviz, din cauza ca angajatorul a desfiintat postul pe care lucram. Ulterior am aflat ca sunt insarcinata asa ca am decis sa depun dosarul pentru somaj pentru a nu avea intrerupere de cotizare.
Problema mea este acum ca somajul se va termina inainte de nasterea copilui.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?
Puteti beneficia de concediu de maternitate,discutati cu medicul dvs.(importanteste ca din cele 126 de zile calendaristice sa 'pastrati" minim 42 de zile dupa nasterea copilului).
De asemenea, alte tipuri de concediu medical pot prelungi perioada de somaj.