avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca pe termen limitat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca pe termen limitat

Buna seara!
Am mai multe intrebari, la care sper sa obtin raspunsuri in acest forum:
1.) Daca in timpul perioadei de somaj semnez un contract de munca pe termen limitat cu o firma, dupa expirarea termenului contractului se poate continua somajul pana la inplinirea celor 12 luni, daca firma nu prelungeste contractul?
2.) Ce se intampla daca la expirarea termenului contractului respectiv firma propune un contract pe termen nelimitat, dar eu nu doresc sa semnez noul contract, chiar daca nu am in vedere un alt loc de munca?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:25, 15 Februarie 2011
1. Se continua somajul la expirarea contractului incheiat pe durata determinata.
2. Poti refuza, dar poti avea surpriza sa-ti fie oferit acelasi loc (daca angajatorul l-a transmis ) de catre agentia de somaj si daca refuzi iti inceteaza indemnizatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am contract dterminat pe 6 luni prelungit inca 6 luni,am drept de somaj? claudiughebauer claudiughebauer La finalizarea contractului daca nu mi se m-ai prelungeste am 1 an de contributie,am drept de somaj??? Cei de la firma cum imi vor incheia contractul potrivit ... (vezi toată discuția)
Somaj alf36 alf36 Buna ziua. Am nevoie de o informatie legata de ajutorul de somaj. La 2 luni de la intrarea in somaj , daca obtii un nou loc de munca si la mai putin timp ... (vezi toată discuția)
Act aditional cursuri calificare Razvan.s Razvan.s Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Sunt angajat pe perioada determinata de 3 luni, iar firma deja m-a trimis la un curs de calificare. In urma acestui ... (vezi toată discuția)