Daca puteti sa ne ajutati cu precizarea, ce pasi trebuie de urmat pentru a aduce unele modificari la statutul unei asociatii de proprietari, constituita in anul 2000, avand in vedere modificarile legislative aparute in domeniu.
Trebuie redactat un nou document, in care sa fie incluse noile reglementari si scoase cele perimate (eu banuiesc ca asa ar trebui), sau este suficient sa fie mentionate numai aceste modificari?
Iata insa ce ne spune administratia asociatiei noastre de proprietari:
"Deoarece Statutul intocmit la infiintarea asociatiei nu mai corespunde cerintelor legislatiei in vigoare, LEGEA 230/2007 si HOTARAREA 1588/2007, Comitetul Executiv a hotarat intocmirea unui act aditional, in proiect, pe care il alaturam si la care asteptam completari (dar numai in lumina legislatiei in vigoare). Urmeaza autentificarea prin notariat, dupa care va deveni document de executie pentru toti membrii asociatiei."
Este legala o astfel de procedura ?
Daca nu, poate cineva ne poate preciza temeiul legal, si ce am putea face sa nu ne trezim in fata unui fapt implinit, mai ales ca presedintele asociatiei este intersat sa aiba controlul asupra unor sume de bani, deloc neglijabile, incasate de asociatie cu titlu de chirii.
Urmeaza o insiruire de prevederi noi fata de vechea forme, fiind eludate insa obligatiile presedintelui interesat sa aiba controlul asupra unor sume de bani, deloc neglijabile, incasate de asociatie cu titlu de chirii.
si ale comitetului executiv dar nu toatementionate punctual dar dispersat, presedintele asociatiei fiind interesat a fiind eludate insa obligatiile presedintelui si ale comitetului executiv fiind interesat sa introduca unele de modificari, dar cu eludarea unor obligat care
Schimbarea statutui se face printr-o anexa in care se specifica
- paragraful vechi si paragraful asa cum trebuie modificat.
- paragraful care se sterge definitiv si nu mai este inlocuit de nimic
- paragrafele care se adauga ca noi.
Evident, fiecare acolo unde le este locul.
Modificarea statutului se face la judecatorie care va avea in vedere ca modificarile sa fie in conformitate cu legile in vigoare si sa fie insotite de un tabel de semnaturi a 2/3 din proprietarii membri ai asociatiei.
MULTUMESC FRUMOS - elga 50, dar te rog spune-mi cum pot eu cunoaste daca in propunerea facuta de asociatie pentru modificarea statutului, au fost avute in vedere si propunerile mele, preluate din legilatia in vigoare, dar care presedintele nu ar vrea sa fie introduse in noua forma a statutului, motiv pentru care nici nu ma va solicita sa semnez acel tabel.
Am uitat sa va spun....adaugam oricum cand faceam citirea subiectelor postate de mine zilnic...:)
Deci semnaturile in tabel se iau dupa ce aceste modificari sunt dezbatute intr-o AG a proprietarilor membri ai asociatiei si se face un PV ;)
Fiti vigilent asupra acestui aspect pentru ca e posibil, cum ati spus si dv., ca modificarile la statut sa "se strecoare" fara AG, doar cu un PV falsificat.
Judecatorul nu are de unde sa stie ca AG nu s-ar fi desfasurat......
La judecatorie eu nu pot afla sub ce forma a ajuns propunerea de modificare, si ce ar trebui sa fac pentru aceasta?
Iar daca nu au fost avute in vedere si propunerile mele ce demersuri aş putea face?
Inca o data MULTUMESC elga 50.
Nu trebuie sa va duceti pana la judecatorie neaparat.
Inca o data.
Trebuie facuta adunare generala si dezbatut statutul. Ii puneti in vedere presedintelui sa o convoace.
Daca nu vrea inseamna ca iese din sfera relatiilor normale cu proprietarii si nu pot sa va dau nici o sugestie pentru ca nu cunosc locul si oamenii. Se aplica regula lui vazand si facand.