avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara!

Sunt in divort cu sotia!Daca justitia ii va da sotiei dreptul de crestere a fetitei de 3ani si 5 luni,aceasta locuind la ea,intr-o garsoniera inchiriata ulterior(de circa 6 luni),si eu am ramas intr-un ap. de 2 camere,cumparat in timpul casatoriei,printr-o simulare de proprietate,dar real prin contract de vanzare-cumparare,si daca ea nu are pretentii privind partajul,eu cum pot beneficia de ap.fara a mai fii nevoie de acordu ei?si de-a intra cu drept deplin in posesia ap.?
Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 22:11, 15 Februarie 2011
Fara acordul ei nu veti putea fi unic proprietar.
Sunteti sigur ca sotia nu are pretentii privind paratajul? Daca este asa, deschideti procesul de paratj si tranzactionati in privinta apartamentului. Sau puteti merge la notar sa rezolvati problema.
Daca ea e de acord sa te semnez imediat un anteccontract prin avocat sau un contract prin notar cu partaj, stipuland ce pretul este platit-o sau ramanand o mica suma. In caz ca nu e de acord si a avut o simulare, incercati actiunea de nulitate absoluta a contractul de cv uitativa aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vindere apartament ipotecat după partaj... ovialex ovialex In anul 2020 am divorțat și să făcut partajul . In urma înțelegerii am convenit că eu sa renunțe la partea mea din apartament. In urma a doua ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune - apartament ipotecat mishumishu1 mishumishu1 In urma unui divort, datorita comportamentului neadecvat al sotiei , copiii mi-au fost incredintati spre crestere si educare mie tatalui. Dupa 4 ani fosta ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament prin "prima casa" cristinastana cristinastana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: Detin in coproprietate cu fostul sot un apartament achizitionat prin programul ... (vezi toată discuția)