In anul 2020 am divorțat și să făcut partajul .
In urma înțelegerii am convenit că eu sa renunțe la partea mea din apartament.
In urma a doua cereri la Banca Raiffeisen făcute de fosta că ea sa rămână pe contractul de credit răspunsul a fost Nu.va încadrați cu salariul.cel puțin așa mi sa comunicat de fosta soție.
Întrebare este daca eu rămânând pe contractul de credit mai am ceva putere asupra lui. Știu că obligații de plată în caz de ceva am.
Eu pot forța vindere lui și achitarea creditului? Am nevoie de acordul ei sau doar prin Judecătorie.
Eu nu am nici o pretenție doar sa fiu scos de pe contract.
Și fosta sotie nu dorește să vândă apartamentul dar nici eu sa stau legat de ceva ce nu beneficiez.
Va mulțumesc.
nu mai sunteti proprietar, deci nu aveti nicio putere de decizie asupra casei.
Poate fosta ar putea duce un coplatitor.
ati procedat cresit , de aia sunteti in aceasta situatie.
Intai trebuia ca doamna sa preia creditul dupa divort si apoi partajati.
Nu știu cum sta treabă dar eu am făcut partajul la notar și acolo am discutat și despre dorința mea de ai ieși de pe contract. A fost și dorința fostei soții.
Primul răspuns al băncii a fost. ,, Puteți face partajul dar nu suntem de acord sa fiu scos de pe contract.
Notarul a fost sigur că răspunsul bănci va fi favorabil dar eu am știut din surse sigure că va fi nu. De ce sa se lege banca la cap daca nu o doare....
Cred că vom ajunge in tribunal. Eu nu am nici o pretenție financiara .
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
pai nu prea aveti de ce ajunge la tribunal. instanta nu ii poate impune bancii ce sa faca, plus ca aveti contract cu banca.
nu trebuia sa faceti paratj la notar pana nu aveati un act aditioanal cu banca