avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota de lichidare

Am primit decizia de incetare a contractului individual de munca in conformitate cu prevederile art.55,lit.b ,in care in care spune ca:
Art.1 Precizam ca fostul nostru salariat nu are debite fata de subscrisa.
Art.2 Compartimentul juridic,personal si financiar contabil vor duce la indeplinire prezenta.Acesta este semnat si stampilat de directorul general al Societatii.
In baza acestei decizii am fost sa mi se faca nota de lichidare iar seful compartimentului financiar- contabil a refuzat semnarea notei pe motiv ca as avea lipsuri in gestiune lipsuri de care eu nu am cunostinta .Am cerut o dovada dar nu mi-au aratat nimic .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ca nu stiu ce e de facut?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 24 Martie 2011
Dac in decizie scrie ca nu aveti debite fata de "subscrisa" puteti sta linistit. In situatia in care vi se deschide vreun dosar in care sa incearca atragerea raspunderii patromonoale a dvs pentru crearea unui prejudiciu, folositi in apararea dvs decizia.
Daca ati avut gestiune si ati predat-o, chiar nu vi se poate imputa nimic.
Am avut o problema medicala pt. care am fost trimisa de urgenta la investigatii si am fost operata ,gestiunea a fost predata cu stoc scris de mine dar nu in prezenta mea,colega mea verificand la acea data marfa de pe teren .Am anuntat atunci imediat sefii ca nu mai pot sa vin la serviciu.Nu au facut un inventar atunci,au angajat alte persoane in locul meu care ulterior am aflat ca au lipsuri.Eu am fost in perioada asta de 6 luni in concediu medical.Acum am primit decizia medicala de la comisia de expertiza medicala .M-au pensionat fara drept de lucru.Am facut o cerere catre director conform deciziei medicale si au fost de acord sa -mi inchida contractul de munca cu art55 lit b.Atunci nu mi-a comunicat nimeni nimic de nici o lipsa in gestiune.
Va multumesc de raspuns, nu m-am asteptat la asa ceva din partea lor ,sunt un angajat cu vechime mare in munca ,nu am avut lipsuri in gestiune,in schimb am o garantie acolo la ei si banuiesc ca vor sa-mi ia banii pentru ca nu au luat nici o garantie de la ceilalti si vor sa-si recupereze banii.
Aveti decizia de incetare a CIM in care se precizeaza ca nu aveti debite fata de societate, asa cum spunea si "bioenergeta", puteti sta linistita.
In cazul acesta cum imi pot recupera banii (garantia) ???
Trebuie sa-i dau in judecata?Exista si o alta solutie???
Multumesc anticipat de raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
MCassandra, utilizator
1. Nu este obligatoriu ca in decizia de incetare a raportului de munca sa se faca precizarea daca fostul salariat are sau nu debite fata de fostul angajator. Asa ceva este cuprins in nota de lichidare.
Recuperarea debielor se poate face numai in condtiile legii , chiar daca nu sunt precizate intr-un document emis de catre angajator.

2. Pentru a va recupera garantia ii puteti actiona in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de lichidare este necesara? ancaoroian ancaoroian Buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti daca e necesar sau obligatoriu sa solicit angajatorului sa-mi dea nota de lichidare semnata, in situatia in care nu ... (vezi toată discuția)
Plata garantie retinuta ptr gestiune adrian nicolae adrian nicolae STIMATI UTILIZATORI ROG UN SFAT. AM FOST GESTIONAR,IN LUNA SEPTEMBRIE (15) AM PRIMIT DECIZIA DE LA CASA PENSIILOR DE IESIRE LA PENSIE PTR. LIMITA DE ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza plata ultimului salariu si eliberarea cm deoarece nu semnez fisa de lichidare Nevami Nevami Am incetat relatiile contractuale cu angajatorul cu acordul partilor, iar acesta , la expirarea preavizului ( perioada in care nu am fost primit la lucru) a ... (vezi toată discuția)