sunt o mama divortata cu un copil. fostul sot netrimitand pensia alimentara m-am hotarat sa o recuperez. am depus o declaratie la postul de politie si mai departe nu stiu ce va fi. daca copilul meu va dori o cariera in politie îi va trebui cazierul parintilor? este posibil ca fostul sot sa nu plateasca si nu stiu care este masura de constrangere.
multumesc!
Evident, nu se pot rasfrange faptele penale comise de parinti asupra copiilor lor, ar fi total in contradictie cu principiul de drept penal conform caruia raspunderea penala este personala .
Probabil ca au existat si niste vremuri mai tulburi in care uneori copiii aveau de suferit de pe urma faptelor comis de parinti, atunci cand era vorba despre cariera lor , insa acum vremurile, din acest punct de vedere, sunt in concordanta cu principiile care guverneaza dreptul.
Da, in acele vremuri tulburi ar fi contat cazierul parintilor...dar nu cred ca si pentru neplata pensiei de intretinere.
In acele vremuri il chemau la politie si apoi platea el singur...:))
Pensia alimentara
MysterB
Doresc sa stiu urmatoarele: Baiatul meu nu se afla in tara iar eu sau actuala lui sotie platim pensia alimentara unei foste sotii cu care acesta a fost ... (vezi toată discuția)