avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutatima va rog
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutatima va rog

Sunt angajata de 5 ani la o companie. De ceva timp au inceput sa-mi incalcxe drepturile, nu se acorda salariul la timp, conditiile de munca au devenit insuportabile. Rog sa ma ajutati cum sa formulez mai corect o cerere, prin care sa solicit salariul care nu mi s-a eliberat deja a 3 luna. As dori sa scriu o cerere mai corecta, pentru ca mai apoi sa pot apela in alte instante in caz ca nu mi se va elibera. Tin sa mai adaug ca am scris o cerere de forma libera prin care solicitam sa mi se elibereze salariul si sa mi se aduca la cunostinta motivele retinerii cu o saptamina in urma, insa, fara nici un rezultat.
Cel mai recent răspuns: cristinan44 , utilizator 10:40, 16 Februarie 2011
Orice formulare din care rezulta clar ca va solicitati salariile restante este valabila , cu conditia sa luati pe o copie si un numar de inregistrare.Nu din cauza formularii nu va dau salariul!
In fond, ati exprimat prin cererea pe care ati facut-o exact ceea ce este necesar, pentru ca fiecare este cel mai bun avocat pentru sine. Reformulati cererea (in doua exemplare) solicitand plata drepturilor salariale cuvenite pe cele trei luni pentru care nu le-ati primit precum si explicarea motivelor intarzierii la plata. Inregistrati un exemplar la registratura societatii, si cereti ca pe celalalt exemplar sa vi se treaca nr.de inregistrare respectiv, precum si data. In cazul in care vi se refuza acest lucru, trimiteti un exemplar al cererii Dvs. prin scrisoare cu confirmare de primire. De la data confirmarii, ei au un termen teoretic de 30 de zile pentru a va raspunde. In cazul in care nu va raspund, puteti face o reclamatie la ITM. De asemenea, in cazul in care raspunsul societatii nu va satisface (spre exemplu, nu va comunica data cand vor face plata drepturilor salariale restante), puteti reclama la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi angajat AdrianZ AdrianZ Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie. Sunt in preaviz la o firma iar cand m-am dus sa imi fac fisa de lichidare doamnele de la contabilitate ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului danutz69 danutz69 Sunt in situatia de a nu fi primit salariul aferent ultimelor 3 luni , iar angajatorul find un ong vine cu tot felul de justificari mai mult sau mai putin ... (vezi toată discuția)
Se poate inchide contractul de muncă înainte de rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de intrare în faliment? cyan cyan Societatea a intrat in faliment si a depus actele la tribunal pentru declararea falimentului dar a inchis contractele angajatilor inainte de emiterea hotararii ... (vezi toată discuția)