avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Plata concediului de odihna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Plata concediului de odihna

Am o situatie deosebita. Unui salariat, functionar public, incepand cu data de 01.09.2010 i s-a acordat preaviz de 30 de zile calendaristice in urma reorganizarii prin reducerea numarului de posturi. Preavizul s-a suspendat deoarece incepand cu data de 24.09l.2010 a intrat in concediu medical. Raportul de serviciu a incetat la data de 01.02.2011 cu acordul partilor. IN perioada 24.09.2010 - 01.02.2011 acesta a fost in concediu medical. Intrebarea mea este: are dreptul la plata concediului de odihna pentru intregul an sau numai pana a intrat in concediu medical? Mentionez ca el solicita plata concediului de odihna pentru tot anul 2010.
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 13:58, 25 Februarie 2011
Are dreptul la concediul de odihna doar proportional cu perioada cat a prestat activitate in acest an.
Concediul se acorda proportional cu perioada lucrata intr-un an.
In mod legal perioada in care esti in concediul medical raportul de serviciu se suspenda, deci CO se va plati raportat la perioada lucrata. Plata CO in cazul dvs. este pana la sistarea preavizului de la data de 24.09.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediu de odihna lani lani Va rog sa ma lamuriti cu o problema: un functionar public intra in concediu de maternitate pe la jumatatea anului. Cum ii socotesc dreptul la zilele de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Noelin Noelin In anul 2009 am avut dreptul la 27 de zile de concediu de odihna. In perioada 22.09.2009 - 31.12.2009 am fost in concediu medical si nu am reusit sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in anul revenirii din cic liliann liliann Va rog sa ma lamuriti in leg cu acest aspect, am intrebat la res umane si mi-a spus ca nu am dreptul la CO pe 2009. Eu insa cred ca am, si iata si situatia mea ... (vezi toată discuția)