avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... POT PUNE IPOTECA PE UN IMOBIL DONAT?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

POT PUNE IPOTECA PE UN IMOBIL DONAT?

BUNA ZIUA!
PARINTI MEI IMI VOR FACE UN ACT DE DONATIE PE UN TEREN SI O CASA LA ROSU CU TOATE ACTELE IN REGULA. DORESC SA VA INTREB DACA IN CAZUL ACESTUI ACT DE DONATIE POT OBTINE UN CREDIT IPOTECAR CU IPOTECA PE TEREN SI CASA? MENTIONEZ CA MAI AM 2 FRATI CE AU CATE 2 COPII.
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 09:31, 17 Februarie 2011
De regula unele banci ezita sa primeasca in garantie imobile dobandite prin donatie, unele accepta fara probleme, iar altele accepta numai dupa ce se prezinta declaratii in forma autentica prin care mostenitorii rezervatari ai donatorului consimt la donatie in sensul prevazut de art 845 Codul Civil
donatia e transmiterea unui drept de proprietate. dvs veti deveni proprietar pe acel teren si casa. deci banca sigur ca accepta ipoteca pe ele.
Dvs. sunteti proprprietarul imobilului conform contractului de donaţie. Depinde de banca daca accepta o astfel de ipoteca.
mihaizc a scris:

... iar altele accepta numai dupa ce se prezinta declaratii in forma autentica prin care mostenitorii rezervatari ai donatorului consimt la donatie in sensul prevazut de art 845 Codul Civil

Art. 845. Valoarea bunurilor înstrãinate unui succesibil în linie dreaptã, cu sarcina unei rendite viagere sau cu rezervã de uzufruct va fi socotitã în portiunea disponibilã si excedentele, de este, se va trece în masa succesiunii. Imputatia si raportul nu pot fi cerute de succesibilul în linie dreaptã care a consimtit la aceste înstrãinãri.
...nu vad aplicabilitatea art.845 cod civil in speta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea vrea sa dea apartamentul uneia dintre cele 4 fete ale ei ;are nevoie de semnatura celorlalte?? Lumy2011 Lumy2011 Buna ziua, Doresc un sfat de la dvs.-cum ar trebui sa procedam ca sa fie in regula. Mama mea doreste sa -mi dea apartamentul ei mie ,eu fiind ... (vezi toată discuția)
Interpretare dispozitii art. 845 c.civ. R Lupu R Lupu Salut, Am o nelamurire cu privire la calitatea de succesibil in viziunea legiuitorului din dispozitiile art. 845 C.civ.:\"Valoarea bunurilor instrainate ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu uzufruct viager mariana80 mariana80 Buna ziua, Acum 7 ani am incheiat un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager (fara intretinere) intre mine si parintii mei pentru apartamentul in ... (vezi toată discuția)