avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contracte incheiate intre asociatie si o firma .
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contracte incheiate intre asociatie si o firma .

Ce ar trebui sa faca comitetul ex. al unei as. de proprietari, care a incheiat 4 contracte separate de inlocuire al acoperisurilor (4 acoperisuri-4 blocuri), care si-a achitat obligatiile contractuale si totusi, firma cu care a incheiat aceste contracte, dupa ce ca este in intirziere mare cu terminarea lucrarilor,trimite asociatiei notificare precum ca,daca nu achitam o suma de......,vom fi actionati in instanta . Mentionez ca din total de plata de 250.000 lei, asociatia a achitat 221.000 lei . Conform contractului/telor, 30% din suma totala de plata, trebuia achitata dupa ce se efectua receptia lucrarilor, ori nu putem efectua receptia pentru ca nu sunt terminate toate lucrarile, iar parte din cele efectuate au vicii de executie . ce sfat puteti sa-mi dati?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:23, 17 Februarie 2011
Fiţi mai explicit, firma a încheiat lucrările la vre-unul din blocuri, trebuia făcută vreo recepţie? Dvs condiţionaţi plata unui contract de recepţia celorlalte?
Dacă sunt contracte separate atunci fiecare trebuie executat în parte, s-a terminat lucrarea la unul din blocuri atunci faceţi recepţia dacă nu are vicii şi achitaţi integral.
"silviu -n " Daca nu am reusit de prima data , mai incerc : sunt 4 contracte separate, nici unul nu este dus la capat/terminate lucrarile si nu nu am conditionat plata de terminarea tuturor acoperisurilor, ci la fiecare in parte , sa se fi incheiat/terminat lucrarile, nu mai spun ca si acele lucrari ce sunt gata au vicii de executie . Am facut primul pas si am adus la cunostiinta firmei ca: -au intirziat lucrarile din vina proprie,- nu au terminat lucrarile,- iar cele terminate au vicii. Multumesc!
Din exprimarea dvs aşa se înţelegea:
Chesu Petre a scris:

ori nu putem efectua receptia pentru ca nu sunt terminate toate lucrarile, iar parte din cele efectuate au vicii de executie . ce sfat puteti sa-mi dati?

Aţi procedat foarte bine, cred că le puteaţi pomeni şi de penalităţi sau despăgubiri.
Mergeti la Primarie la Disciplina in constructii si soliciati-le sprijinul si sfatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptia finala chriss68 chriss68 Din cine este formata comisia de receptie finala? Trebuie sa aiba aceeasi componenta ca cea de la receptia de terminare a lucrarilor? Trebuie sa participe un ... (vezi toată discuția)
Contract in conditii lump sum andr33apn andr33apn Care sunt prevederile unui contract in conditii lump sum? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Prescriptia extinctiva marinelagiurgiu marinelagiurgiu Buna ziua, Am marea rugaminte sa-mi dati un sfat in urmatoarea speta: La data de 25.09.2008 am incheiat un contract de prestari servicii cu o societate ... (vezi toată discuția)