avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Fermier AF , PF SAU II
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Fermier AF , PF SAU II

Buna seara!
Intentionam sa investim o suma frumusica in cresterea porcilor .Nu reusim sa intelegem inca diferente intre cele trei forme AF, PF SI II si care dintre ele ne avantajeaza?
Situatia ar fi urmatoarea:
-sotul somer
- eu am certificat producator valabil pana in august cu contracte incheiate la sanatate,somaj si pensii, dar care odata expirat paaaa......... in baza altui certificat nu mai pot contribuiiX-(.
-acum cautam sa ne calificam .
Avand in vedere situatia am vrea sa facem asociatie familiala pt ca in cazul in care unul dintre noi ar gasii o slujba(in viitorul apropiat sper) sa se poata angaja iar celalalt sa se ocupe de ferma.Contributii la stat cum putem plati? Doar unu sau amandoi?
Ce am citit si nu inteleg conditia cu vechime de 2 ani pe catrea de munca in cresterea de animale( domeniul in care deschid).....pai de unde ... nici pe aproape vechime avem dar in alte domenii#-o.
Va multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
xan, utilizator
Cel mai recent răspuns: xan , utilizator 12:10, 18 Februarie 2011
Deosebirea principala intre cele 3 forme prevazute de OUG nr. 44/2004 este ca II poate avea salariati.
In cazul unei IF fiecare membru trebuie sa se asigure pt plata contributiilor sociale in raport de cota de participare la constituirea IF.
Legea nr. 263/2010 la art. 6 prevede ca in sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii PFA/II/IF care realizează, în mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel puţin de 4 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, adica 8088 lei (4x2022lei).
multumesc!
De vechime nu stiti e sau nu obligatorie?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la fondul de pensii canto canto Buna ziua, Sunt titularul unei intreprinderi individuale si nu stiu daca sunt obligata sa contribui la fondul de pensii ?(contribui la fondul de ... (vezi toată discuția)
Intreprinderea familiala si noua lege a pensiilor nicole_tdnl nicole_tdnl Buna seara. As avea si eu o nelamurire cu privire la obligativitatea asigurarilor sociale de stat. In cazul unei intreprinderi familiale daca administratorul ... (vezi toată discuția)
Pfa-uri contributii casa de pensii georgica114 georgica114 PFA-urile care au normă de venit mai mică de 8088 lei sunt obligate să plătească contribuţii la Casa de Pensii ? (vezi toată discuția)