avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... cheltuiala nedeductibila
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

cheltuiala nedeductibila

Daca am completat registrul jurnal si am trecut din greseala o cheltuiala care ulterior am aflat ca nu este deductibila cum procedez? in trecut un contabil care ma ajuta mi-a spus ca o pot taia si ma semnez, apoi nu o calculez. Contabila actuala spune ca pur si simplu o ignor la suma totala a cheltuielilor.
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 21:24, 17 Februarie 2011
Eu as merge pe varianta 2 ignorare. Nu o luati in calcul la declatia de impozit pe venit.
Multumesc
La sfirsit de an, cind fac totalul, din venitul brut scad cheltuiala nedeductibila si notez in registru pe ultima foaie, ca sa vada inspectorul atunci cind ma verifica. De asemenea, marchez in registru cheltuiala respectiva,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare plata impozit pe venit si sanatate vali7111 vali7111 Buna ziua. Plata impozitului de 16% pentru veniturile obtinute din activitatea PFA poate fi inregistrata in \"registru pe venituir si plati\"?Dar cei 5,5 % ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor oprea_rodica68 oprea_rodica68 as dori sa-mi spuneti daca in registrul de incasari si plati ,platile si incasarile se trec cu tva tinind cont de faptul ca sunt platitor de tva.cum imi ... (vezi toată discuția)
Scadere din gestiune marfa deteriorata anam79 anam79 Buna ziua , As vrea sa scot din gestiunea unei florarii marfa (flori care sunt uscate ) ce nu se incadreaza in legea perisabilitatilor.Care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)