avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare imobiliara sau tulburare de posesie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare imobiliara sau tulburare de posesie?

Buna ziua!
Clientul meu are un teren achizitionat anul trecut de la parintii lui printr-un contract de vanzare -cumparare. Pe acel teren insa, vecinul, de la est, cultiva nestingherit de cativa ani buni, sustinand ca este terenul lui de ani de zile si ca i l-a furat Primaria. Clientul meu a incercat pe cale amiabila sa-l convinga sa paraseasca terenul,aratabdu-i contract. de vanz-cump, titlu de proprietate si masuratorile topografice, dar nu a reusit.#-o
Pentru a-l alunga pe vecin de pe teren, cum trebuie procedat?
O actiune in revendicare imobiliara in instanta sau o tulburare de posesie la parchet?:-/
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:06, 13 Mai 2008
Adresati o plangere politiei pt. a lua masurile necesare indepartarii lui de pe acel teren, si daca nu reusiti introduceti la parchet plangerea pt tulburare de posesie ata timp cat puteti face dovada ca dvs. sunteti proprietarul. Aveti la indemana deasemeni actiunea in revenmdicare imobiliara si granituire.
Eu aş depune o notificare vecinului prin care îl înştiinţez în scris, printr-o recomandată cu confirmare de primire, despre faptul că-mi ocupă terenul proprietatea mea şi că, în cazul în care nu va înţelege să-mi lase în deplină proprietate şi posesie imobilul, mă voi adresa Poliţiei şi instanţei civile pentru apărarea drepturilor mele. Un exemplar din notificare voi păstra pentru dovedirea relei-credinţe a posesorului.
Dacă vecinul nu se conformează, voi depune o plângere penală pentru tulburare de posesie.
Simultan voi depune o cerere de revendicare imobiliară. În opinia mea, revendicarea este suficientă, deoarece cu acea ocazie se vor stabili şi limitele de proprietate.
Grăniţuirea ar fi necesară dacă solicitaţi ca vecinul să achite jumătate din cheltuielile de grăniţuire, în cazul în care nu vă înţelegeţi.
Acţiunea poate avea două petite: revendicare imobiliară şi grăniţuire, urmând a fi taxate separat fiecare din petite.
Va multumesc pentru raspunsuri!

Clientului meu i se pare nedrept sa cheltuiasca atatia bani si sa fie tot prin instante pentru un teren care ii apartine in totalitate si cu acte in regula.

Tot din cauza banilor v-am intrebat si eu care dintre cele 2 variante sa le aleg, deoarece in civil trebuie timbrat la valoarea si e destul de mare valoarea.

Dar, in penal, am impresia ca nu se rezolva favorabil sau dureaza mult, deoarece procurorii au "cazuri mai importante de rezolvat".#-o

Asa e, ai mare dreptate cu durata...
Caci suntem o tara inca destul de saraca, iar daca n-am mai vrea sa obtinem repede si cu cheltuieli mici totul, atunci, la cheltuieli mai mari, se poate obtine mai repede si mai bine...
Dar cum toti suntem fixati sa primim de gratis ce primesc strainii pentru de zece ori aceiasi bani... asta e!

Macar, in cazul dv. aveti de ales intre repede si incet...
Personal, dupa ce as proceda cum a aratat Cora, as incepe ambele actiuni; e posibil sa cedeze vecinul la procesul penal introdus...
Nu e nedrept, in nicio tara din lume, sa cheltui bani ca sa-ti aperi proprietatea... Iar prin instante va merge cat se poate de putin... ca si in multe alte tari civilizate...
Diferrenta dintre tara noastra si celelalte este atat, de banii pe care ii avem si pe care suntem dispusi a-i cheltui pentru un lucru sau altul... datorita nivelului de trai.
cora2006 a scris:

Acţiunea poate avea două petite: revendicare imobiliară şi grăniţuire, urmând a fi taxate separat fiecare din petite.


Oare nu ar fi suficient sa fac, in acelasi timp, plangerea la Parchet si doar actiunea in granituire?
Mi se pare mai potrivita actiunea in granituire decat cea in revendicare :">

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau nu? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori cateva lamuriri, va rog In 2010 un vecin mi-a ocupat fara drept cca 400 mp, i-am facut plangere ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dau pe cineva in judecata forumist82 forumist82 un vecin de-al meu imi foloseste o parte din pamantul de la tara in mod abuziv. imi spuneti va rog cum procedez pentru a-l da/chema in judecata ? multumesc. (vezi toată discuția)
Vecinii nu sunt de acord sa fac masuratorile topografice tepes1 tepes1 Am cumpărat o proprietate si am descoperit ca vecinii au mutat ilegal granita proprietatii inainte ca eu sa cumpar proprietatea. Acum doresc sa chem o ... (vezi toată discuția)