Sunt intr-un proces cu o firma pentru deschiderea procedurii insolventei. Intentionez sa fac o plangere penala pentru inselaciune si fals in declaratii impotriva persoanelor fizice una dintre ele este si administratorul firmei cu insolventa, iar cealalta directorul general. As dori sa stiu daca aceasta plangere penala suspenda procesul de insolventa?
Am incheiat in 2008 cu aceasta firma un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament in constructie. Am obtinut hotarare pentru rezolutiunea antecontractului.Pentru ca nu mi-am recupera creanta am introdus cerere de intrare in insolventa. Plangere penala pentru inselaciune si fals in declaratii pentru ca in antecontract se precizeaza ca "apartamentul nu va fi gajat, ipotecat, va fi liber de orice sarcini si nu va face obiectul vreunui proces" Desi in perioada 2008-2009 am notificat firma sa incheie contractul in forma autentica nu s-au prezentat la notar. In 2010 aceasta firma a girat cu constructia un imprumut luat pe alta firma dar cu aceiasi actionari.Banca a vandut creanta unei firme infiintata cu doar 9 zile inainte,in conditii dubioase.Aceasta firma care a cumparat creanta de la banca a scos imobilul la licitatie si si-a adjudecat singura constructia, dar a incheiat un contract de prestari servicii cu alta firma ale acelorasi actionari cu firma cu care eu sunt in litigiu unde se specifica ca au drept de rascumparare pana la 15 aprilie. Acest lucru a fost facur ca sa scape de cei cu antecontracte si de procese, constructia fiind libera de sarcini. Mentionez apartamentele nu au fost intabulate, carte funciara a avut doar terenul pe care a fost ridicata constructia.
Oricum formulati si plangerea penala.
In ambele cazuri vor fi obligati sa va dezdauneze pentru incalcarea prevederilor contractuale.
Inselaciunea este evidenta.
Mai sunt si altii in situatia dvs ?
Sunt toti cei care am cumparat locuinte de la acest dezvoltator cu care eu sunt in proces de insolventa numai ca nu toti au actionat in instanta pentru rezolutiunea antecontractului.Plus persoane din celalalt complex de pe firma care a luat creditul de la banca tot cu aceiasi actionari.
Multumesc mult pentru raspuns.