avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incercarea de eliminare de la succesiune al nepotului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incercarea de eliminare de la succesiune al nepotului de frate-Avocat implicat!

Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati intr-o situatie in care nu mai stim cum sa procedam! E vorba de o matusa a sotului meu (sora a tatalui-au fost 3 frati)care a decedat in urma cu 4 luni,nu are copii,sotul ei a decedat in urma cu 32 ani si i-a lasat matusii tot prin testament.Dansa a avut inca 2 frati,tatal sotului meu si un alt frate ,azi,toti decedati.Defuncta si socrul meu s-au judecat toata viata cu cel de-al treilea frate care are 4 copii din 2 casatorii! In ultima ei perioada de viata,noi am avut grija de ea,internari,ingrijire medicala,etc! Dia cauza varstei si a unor probleme de sanatate mintala(fara sa fii fost evaluata medical-psihiatric), noi o tineam la noi,apoi o mai lasam si acasa la dansa(pentru ca sustinea ca trebuie sa rezolve niste litigii cu vecinii).Asa s-a intamplat si ultima data ,cand,la un moment dat n-a mai dat nici un semn de viata si ,ingrijorati,sunand peste tot,am aflat la o saptamana distanta ca a decedat,a fost ingropata si noi n-am stiut pt ca,cel venit (nepot din partea sotului,avocat de profesie!!#-o ,care nici n-a stiut de ea in ultimii 30 ani),anuntat intamplator(-LUAT LA INTAMPLARE DIN AGENDA EI DE TEL) cand a fost gasita moarta in casa de catre fata CARE AVEA GRIJA DE EA, a sustinut ca e suspecta moartea si ca noi santem suspecti,asa ca,a anuntat Politia si medicina legala,a luat cheile si actele si toate bunurile defunctei si a mintit celor care s-au oferit sa ne anunte ca ne-ar fi dat el tel si noi am refuzat sa ne intereseze de defuncta! Ulterior acest AVOCAT a refuzat sa ne puna in posesia bunurilor ,actelor si cheilor imobilului defunctei,justificand prin presupusa lui suspiciune la adresa cauzei mortii,desi nu are nici o calitate fata de defuncta! Noi am actionat in justitie pe domnul avocat si sotul a facut cererea de acceptare a succesiunii la notariat,dupa multa alergatura dupa acte doveditoare,acest avocat refuzand sa ne anunte inclusiv data exacta a decesului! Problema este ca ,datorita naturii relatiilor intre fratii decedati,nici verii,deci sotul meu,mostenitor din partea unui frate al defunctei si ceilalti veri din partea celui de-al treilea frate decedat si el,nu au nici un fel de contact,nu stim nici cati sant ,nici unde traiesc! Asta a facut ca asa zisul avocat sa -l ameninte pe sotul ca ar fii luat legatura cu cealalta parte in drept si ca-l poate scoate pe sotul din drepturile de mostenitor prin instanta, ca sotul s-ar fii purtat URAT CU DEFUNCTA!! Va rog sa ne invatati ce sa facem,e posibil asa ceva?! E strigator la cer!Mentionez ca certificatul medico-legal concluzioneaza ca decesul s-a produs din cauze naturale. Va multumesc anticipat si va rog sa ma iertati pentru incurcaturile din exprimare,am vrut sa fiu cat mai concisa si sa va explic totusi situatia destul de complexa .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:49, 17 Februarie 2011
Tetras a scris:

Va rog sa ne invatati ce sa facem,


Pe cine? Pe dvs. ori pe adversarul dvs. care stie si el sa citeasca pe forum?
Nu credeti ca ar fi mai potrivit sa cautati solutii in biroul unui avocat in conditii de confidentialitate?
Ati auzit de vreun conducator de osti care sa fi castigat vreun razboi dupa ce a dezvaluit adversarului strategia de atac, scriind-o pe toate gardurile?
Sunt de acord cu expunerea colegei avocat Romascanu.
Situatia trebuie analizata in mod concret si confidentialitatea va este de mare ajutor.
In plus, trebuie cunoscute toate elementele cazului dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . rudele cele ... ALEXANDRU BUJOR ALEXANDRU BUJOR Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele mai apropiate in viata sintem 5 verisori primari veniti din tati care sint frati cu tatal ... (vezi toată discuția)