va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi. am fost la oficiul de stare civila din orasul meu sa ma informez si nu au stiut sa-mi raspunda.
Fratele meu lucreaza in italia de 11 ani iar de 7 ani are o prietena filipineza cu care ar dori sa-si legalizeze relatia. ce acte ar avea nevoie ea (dar si el) pentru a face starea civila aici in romania. mentionez ca ea a fost casatorita in filipine si ca a divortat. Va multumesc anticipat !
curios, cei de la starea civila ar fi trebuit sa stie, ... oricum, ea - pasaportul, certificatul de divort (tradus in limba romana si legalizat), declaratie pe propria raspundere ca nu este casatorita in prezent (la notar); el - buletin/pasaport, desi pentru el iti pot spune cei de la starea civila. Certificatul medical pentru incheierea casatoriei il obtin amindoi aici, in tara. Mai trebuie avut in vedere timpul necesar obtinerii vizei pentru ea, ca sa vina in Romania, si de vorbit la starea civila in cit timp se poate "rezolva problema" - programare pentru casatorie.
Casa de piatra fratelui tau si tie toate cele bune.