Buna ziua. Va deranjez si eu cu o problema. Am un SC si am un chiosc alimentar. Prin 2007 am angajat o doamna care parea la locul ei , pe post de vanzatoare. La insistentele ei am angajat-o fara CIM . Totul a fost ok pana cand m-am hotarat sa ii fac CIM desi ea nu dorea. La nici 2 luni dupa ce i-am facut CIM s-a dus la ITM si a declarat ca nu are CIM si ca a lucrat la negru si ca a pierdut vechimea in campul muncii. A venit ITMul mi-a dat amenda si mi-a impus sa ii fac CIM retroactiv pe toata perioada. Cand sa ii fac CIM ea spune ca nu mai vrea contract si sa ii dau 5000 ron. Eram pe punctul sa ii dau banii , dar imi dau seama ca daca ii dadeam ma dadea in judecata apoi si avea castig de cauza.
O conving sa ii fac CIM , insa dupa ce semneaza actele CIM , state de plata . Dupa 1 luna ma da in judecata pe motiv ca ea a lucrat 14ore pe zi in fiecare zi si ca nu a avut nici o zi libera , in sprijinul afirmatiilor aduce doi martori care declara insa ca lucra L_V 7-18 si S-D 9-18 , iar in calculu pretentiilor sale financiare pt ore suplimentare socoteste L-V 11ore si S-D 8 ore.
Deci toate declaratiile se bat cap in cap.
In fapt ea a lucrat L-V 7-15 S-D niciodata , iar CO a avut pt ca chioscul fiind langa o scoala in vacanta de iarna e inchis , iar in fiecare an a avut cate o sapt libera ca pleca la fiul ei in Anglia.
Cand i s-au facut retroactiv fisele de pontaj fiind in graba nu ne-am mai gandit si la CO si acum ea speculeaza acest fapt si cere CO ca cik nu a avut.
Ce pot sa fac pt ca simt ca innebunesc #-o, cand vad cum minte si mai aduce si doi martori care cik stiu ei k lucra mereu si nu a avut o zi libera.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Probati si dvs. cu martori cele spuse de dvs. referitor la programul de lucru.
Asteptati finalizarea procesului sa vedeti solutia instantei de judecata.
In ceea ce priveste concediul de odihna nu mai aveti ce sa faceti deoarece, daca si-a luat CO, trebuia sa aveti cererea ei semnata si inregistrata. O sa trebuiasca sa-i compensati in bani concediul de odihna neefectuat pe 2 ani, adica 42 zile.
Concediu neefectuat
ada87
in 2008, ianuarie, m-am angajat la o firma la care am lucrat pana in aprilie fara contract de munca sub pretextul ca este perioada de proba, desi cim nu ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora
lilipapiu
Unui profesor incadrat cu norma de baza in invatamant 18 ore dar care mai are 2 ore suplimentare, atunci cand este in concediu de odihna, are dreptul la plata ... (vezi toată discuția)