avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune de vanzare cumparare v.s precontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune de vanzare cumparare v.s precontract

Buna ziua, m-ar interesa si pe mine care este diferenta daca exista unu intre o promisiune de vanzare cumparare si un precontract. Vreau sa achizitionez un apartament prin Prima Casa si am auzit acesti termeni la notar.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: simona.elisa , utilizator 13:17, 17 Februarie 2011
da, asa ar trebui sa se numeasca: antecontract sau promisiune bilaterala de vanzare-cumparare, insa titlul intereseaza mai putin. continutul(clauzele) trebuie sa fie cele adecvate interesului dvs. recititi postarea de mai sus, asa cum am completat-o. pe de alta parte nu inteleg(fie vorba intre noi, de fapt, inteleg) de ce notarul public nu incheie direct contractul de vanzare-cumpare, chestiune perfect posibila, cu clauza adecvata de plata. atentie: notarul public trebuie sa solicite si efectuarea inscrierilor aferente in cartea funciara.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Tiberiu Savoaia, Avocat
va multumesc, da, ar fi fost foarte bine sa apelez la un avocat, dar din motive financiare nu imi mai permit si avocatul. Oricum multumesc frumos, am inteles ca trebuie sa fie promisiune bilaterala si sa am grija sa citesc foarte bine clauzele.Sper sa inteleg si termenii.
Trebuie obligatoriu precizat ma gandesc pretul la care se vinde apartamentul, si clauzele in cazul in care una din parti renunta la contract?
Mai trebuie mentionate alte clauze?
pretul, modalitatea de plata, termenele de plata, termenul de incheiere a contractului de vanzare-cumparare, in cazul in care nu-l incheiati chiar acum, si clauza penala, pentru cazul in care partile nu-si respecta obligatiile, in special vanzatorul. toate aceste clauze sunt foarte importante pentru dvs. dar, inca o data, este indicat pt. dvs. sa incheiati direct contractul de vanzare-cumparare. insistati in fata avocatului. altfel, va taxeaza de 2 ori: o data acum si inca o data la incheierea contractului de vanzare-cumparare. atentie mare la clauze. cititi cu atentie tot. bafta.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Tiberiu Savoaia, Avocat
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

( antecontract) ma poate da in judecata constructorul ca nu mai pot sa cumpar casa mirelamaria mirelamaria Buna ziua! am incheiat un antecontract de vanzare cumparare ( am achitat avansul) pt constructie casa -in calitate de cumparator (casa ce se va construi) ... (vezi toată discuția)
Intentia de vanzare liliana liliana Am si eu o nelamurire...intentia de vanzare poate fi asimilata cu antecontractul de vanzare cumparare???? (vezi toată discuția)