avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... un raspuns va rog...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

un raspuns va rog...

buna ziua...am deschis un proces de custodie si pensie alimentara tatalui copilului meu.....eu nu am timp sa merg la tribunal..din cauza jobului..ma poate reprezenta un avocat...???..fara a ma prezenta si eu personal???..va multumesc frumos anticipat.
Cel mai recent răspuns: val_sorina , utilizator 08:27, 22 Februarie 2011
Da, luati legatura cu baroul din localitatea dvs. sau apelati la un avocat pe care il cunoasteti.
daca nu sunteti casatorita si pe lange cele enumerate mai sus nu trebuie sa solicitati si desfacerea casatoriei, va poate reprezenta un avocat. La procesele de divort, prezenta reclamantului este obligatorie (cu mici exceptii).
multumesc frumos pentru ambele raspunsuri ce mi-au fost acordate!!!!
Din ceea ce spuneti dvs, inteleg ca in primul rand divortati, pentru ca altfel nu vad cum sunteti divortata, dar nu a fost rezolvata si problema incredintarii minorului. Iar in cazul acesta prezenta dvs, in calitate de reclamanta este obligatorie la primul termen de judecata.

In cazul in care este vorba doar de o actiune avand ca obiect majorare pensie intretinere (pentru ca ma indoiesc ca la momentul divortului instanta nu s-a pronuntat in acest sens), atunci, intr-adevar nu eswte necesare prezenta dvs in instanta, un avocat putand foarte bine sa va reprezinte interesele.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
va multumesc frumos..pt raspuns,dar nu trebuie sa divortez,deoarece nu am fost casatoriti legal,doar copilul este recunoscut de tata,iar actiunea am introdus-o pt incredintarea mie a minorului si pentru pensie alimentara ,deoarece tatal e plecat de 1 an si din tara si nu mai stiu nimic de el.......si pt asta ma interesa daca imi pot lua un avocat,deoarece incep serviciu si nu ma mai pot deplasa la judecatorie cand am termenele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O problema delicata rada78 rada78 Buna ziua, nici nu stiu cu ce sa incep#-o. Vreau sa divortez de sotul meu, stiu ca am nevoie de un avocat dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Povestea mea ... (vezi toată discuția)
Cum pot face pentru a obtine pensia alimentara de la tatal copilului nerecunoscut de 3 ani? ioana_d2008 ioana_d2008 Buna seara!Tatal biologic al copilului meu nu si-a recunoscut copilul de la nastere pana in prezent,adica 3 ani,deci nu a participat nici cu pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Divort complicat ramonamadalin ramonamadalin buna ziua.Sunt impreuna cu sotu meu de 8 ani,casatorita de 5 ani si avem un copil de 4 ani.Relatia noastra nu a fost un trai bun niciodata,dar cand nu mai ... (vezi toată discuția)