avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit cladire
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit cladire

Sunt coproprietar la un apartament cumparat impreuna cu sotul si coproprietar in procent de 50% cu mama mea in urma succesiunii dupa decesului tatalui meu.
As dori sa stiu daca in aceste conditii se considera ca am doua proprietati, deoarece mi s-a perceput impozit suplimentar pentru coproprietatea dobandita prin mostenire.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MarcV , utilizator 17:24, 16 Martie 2011
Gresit. In primul rand nu aveti doua proprietati, ci una si 1/2 din a doua.
pentru cota de 1/2 din imobilul mostenit, nu trebuie sa achitati impozit majorat.
Care ar fi temeiul legal pentru care nu se datoreaza impozit majorat pentru al doilea imobil detinut in cota de 1/2 ?
Articolul 252 alin.2 Cod fiscal, modificat prin OUG 59/2010

"(2) Nu intră sub incidenţa alin. (1) persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate horia51 horia51 Sunt vaduv si am un baiat de 33 ani. In urma decesului sotiei s-a acceptat mostenirea si exista o succesiune unde baiatul are cota parte indiviza din ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe cladire mirela_blue mirela_blue buna ziua, am si eu o nelamurire privind impozitul pe cladiri. tatal meu a decedat in 2011.anul acesta am deschis succesiunea si in urma acesteia eu si ... (vezi toată discuția)
Impozit majorat pe a doua / treia cladire aflata in proprietate, adresa de domiciliu si mostenire (oug 59/2010) mihaiom mihaiom Caz concret: X are domiciliul la adresa imobil C, unde proprietar este Y, tatal lui X In 2002 X dobandeste cu drept de cumparare imobilul A In 2011 X ... (vezi toată discuția)